Kabbalah Geeft Ons Het Complete Model Voor Het Creëren Van Een “Incubator” Voor De Mensheid

what-do-villains-and-prophets-have-to-do-with-bnei-baruchs-virtual-groupEen vraag die ik ontvangen heb: Zal volgens u, de globale wereld uiteindelijk communistisch worden, aangezien het Marxisme opnieuw in is of is er een mogelijkheid dat het terug zal gaan naar eerdere sociale ordes, beginnende bij de primitieve tijden etc.?

Mijn Antwoord: De ontwikkeling van de samenleving heeft ons tot het besef gebracht dat we onderling verbonden zijn, en in de toekomst zal het ons doen beseffen dat we als één familie moeten leven, volgens één regel, “van ieder in overeenstemming met zijn vermogens, naar ieder in overeenstemming met zijn behoeftes”.

Marx heeft erkend dat dit alleen mogelijk is onder de voorwaarde dat mensen het werk zelf zullen zien als een vitale behoefte, een uiting van hun gevoel van liefde, in plaats van een noodzakelijk middel voor het bestaan (zie ook Baal HaSulam’s krant “HaUma” (De Natie). Als de houding van de mensen op deze manier verandert, en het egoïsme van elk individu gecorrigeerd is, zullen onze productieve krachten opboeien en zullen we alle overvloed van de Natuur openbaren door gelijkheid met Zijn wetten.

Marx legt uit dat een negatieve kracht eerst de voormalige toestand verwoest, en een positieve kracht daarna een betere toestand vormt, in de graad waarin de positieve in zijn volledigheid geopenbaard wordt. Echter, is de ontwikkeling onder de invloed van de negatieve kracht lang en vol van lijden. Maar als een persoon het pad van de ontwikkeling kent, kan hij het bestuur van de negatieve kracht ontlopen en zijn ontwikkeling in zijn eigen handen nemen. Het voordeel is dat de tijd en het lijden verminderd worden.

Om dit pad te bewandelen in plaats van het natuurlijke pad van het lijden, hebben we een kunstmatig mechanisme nodig om ons te helpen ontwikkelen, die bijvoorbeeld als een incubator bestuurd kan worden, die de kippen in staat stelt om zich snel en betrouwbaar voort te planten.

Kabbalah geeft ons het volledige model voor het creëren van een zodanige “incubator” voor de hele mensheid. Deze “incubator” is een georganiseerde, correct gestructureerde omgeving of samenleving. Dit is een omgeving die elke persoon die zich erin bevindt beïnvloedt. Hierbij wordt de persoon gericht naar het doel, waarbij hij en de samenleving gemotiveerd worden om te veranderen en de noodzakelijke vorm aan te nemen. Zie Baal HaSulam’s artikel “De Vrijheid“.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Karl Marx Wint Aan Populariteit In Europa
Laitman.nl Artikel: Door De Financiële Crisis Is Karl Marx Weer In De Mode In Europa

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed