Je Kan Niet Alleen “Mens” Worden

the-condition-of-entering-the-upper-world-is-mutual-guaranteeEen vraag die ik ontvangen heb: De wetenschap van Kabbalah leert ons over de structuur van de spirituele werelden, en het gevoel dat een persoon krijgt als hij de “menselijke” graad bereikt. Als hij echter deze graad bereikt, kent hij alle dingen die de Kabbalisten geopenbaard hebben. Anders zouden ze er niet over kunnen schrijven in hun boeken. Waarom moeten we dus Kabbalah studeren, als iemand deze staat zelf kan bereiken?

Mijn Antwoord: We studeren de wetenschap van Kabbalah om dit sneller te bereiken. Anders zouden we net een kind zijn in onze wereld, dat zijn leven moet beginnen als een prehistorisch mens, waarbij hij dezelfde wetten moet herontdekken, en telkens weer door dezelfde ontwikkeling heen moet gaan. We zijn de wereld aan het voorbereiden, en we zijn een onderwijssysteem aan het opzetten voor onze kinderen, opdat ze klaar zullen zijn voor de spirituele wereld.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Spiritual Labor Pains and the Future of Kabbalah (Advanced)
Laitman.com Post: Why Isn’t Spirituality Attained Individually, but Through Mutual Guarantee?
Laitman.com Post: A Spiritual Revolution Is Inevitable
From Chaos to Harmony: Chapter 8 – “Society’s Approach to Altruism” 
icon for podpress  Critical Mass [5:13m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed