In Tegenstelling Tot Wetenschap Of Godsdienst, Geeft Kabbalah Je Een Hele Nieuwe Waarneming

go-aroundIn het nieuws (uit National Geographic): Veel wetenschappers zeggen tegenwoordig dat er geen conflict bestaat tussen hun geloof en hun werk, en maar weinig wetenschappers lijken in hun onderzoek veel over godsdienst te denken. In een studie in het wetenschappelijk tijdschrift Nature, zei 40% van de wetenschappers in de VS dat ze nog in God geloofden. “De laatste paar jaar is de astronomie zover gekomen dat we nu een samenhangend verhaal kunnen vertellen” over hoe het universum begon, zei Joel Primack, professor aan de Universiteit van Californië in Santa Cruz. “Dit verhaal spreekt God niet tegen, integendeel het vergroot (het idee van) God.”

In het nieuws (van The Stanford Review): Het Memorial Auditorium (van de Universiteit van Stanford) zat vol studenten en stafleden die allemaal kwamen luisteren hoe Dr. Francis Collins, de beroemde leider van het Human Genome Project en schrijver van De Taal van God, zijn denkbeelden besprak over wetenschap, geloof en het gemak waarmee beide verzoend kunnen worden. Volgens Collins, “zijn er grenzen aan het Naturalisme”. Collins noemde aanwijzingen in de natuur naar God zoals “de onredelijk grote effectiviteit van de wiskunde” en de nauwkeurige afstemming van de natuurconstanten gedurende de Big Bang. Voorbeelden van dergelijke onwaarschijnlijkheden suggereren dat er een scheppende God bestaat. Collins toonde aan dat er een voor de hand liggende manier bestaat om (geloof en wetenschap) te verzoenen, via het tegen elkaar wegstrepen van extremen, en het aanvaarden van een “harmonie van het midden”.

Mijn Commentaar: De studie van Kabbalah stelt mensen in staat om hun intentie te veranderen van “omwille van zichzelf”, waarbij je onze wereld waarneemt, naar de intentie “omwille van de naaste”, waarbij je de Hoogste Wereld waarneemt. Door je met je “naasten” te verenigen in de intentie “omwille van de naaste” ontdek je dat anderen deel van jou zijn en dat alles wat er is, uit twee delen bestaat – ikzelf en de Hoogste Kracht. Zie het gedeelte over “Waarneming“.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: We Will Evolve to Acquire Power Over All of Nature
Laitman.com Post: All of Evolution Is Aimed at Making Us Attain the Upper Level of Consciousness
Talk: “Perception of Reality”
Baal HaSulam Article: “The Essence of the Wisdom of Kabbalah”
icon for podpress  Clip: Geven en Ontvangen

2 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: In Tegenstelling Tot Wetenschap Of Godsdienst, Geeft Kabbalah Je Een Hele Nieuwe… Laitman.nl Artikel: Onze Wereld Is Een Omgekeerd Mini-Model Van De Wereld Van Het Oneindige […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: In Tegenstelling Tot Wetenschap Of Godsdienst, Geeft Kabbalah Je Een Hele Nieuwe… Laitman.nl Artikel: Een Verandering Van Waarden Is Nodig Om Het Medische Beroep Te […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed