In Deze Tijd Wordt Godsdienst Vervangen Door Kabbalah

textsTwee vragen die ik kreeg over godsdienst:

Vraag (in antwoord op mijn tekst: “Waarom Godsdienst tegen Kabbalah is“): Juist daarom heb ik het Christendom achter me gelaten! Ik had er groot bezwaar tegen dat het behoren tot de ene godsdienst automatisch de andere uitsluit. Ik ben zo blij dat ik Kabbalah heb gevonden. Ik wist niet dat er zoiets bestond dat eenheid benadrukt. En het Jodendom dan? Het Jodendom probeert niet om mensen die een ander geloof hebben, te bekeren, en het lijkt andere godsdiensten niet te “haten”.

Mijn Antwoord: Kabbalah is de methode om de mens te corrigeren, om hem gelijkvormig aan de Schepper te maken, door het verwerven van de eigenschap van geven en liefde. Dit heeft absoluut niets te maken met enige godsdienst. Kabbalah is er voor iedereen en houdt geen verplichtingen in, of beperkingen, of het nakomen van religieuze rituelen of zo.

Vraag: In sommige spirituele geschriften wordt godsdienst op een positieve manier beschreven. In andere wordt godsdienst niet aangeprezen als een weg naar verlichting. Is godsdienst voor sommige mensen beter dan voor andere? Is godsdienst goed of slecht?

Mijn Antwoord: Godsdienst is alleen nuttig gedurende de tijd van de verhulling van de Schepper. Maar zelfs dan is het enige nut ervan het beperken van het menselijke egoïsme. In onze generatie wordt godsdienst door Kabbalah vervangen, en godsdienst zal alleen als een sociale, culturele omlijsting blijven bestaan.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Nieuw Onderzoek Zegt: We Zijn Geboren Gelovigen
Laitman.com Post: Religion Is Just a Cultural Framework In Our World
Baal HaSulam Article: “The Essence of the Wisdom of Kabbalah”
icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 12: The Difference Between Kabbalah and Religion [24:58m]:| Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: