In De Spirituele Wereld, Verbinden De Ziel Van De Man En De Vrouw Zich Zoals Een Man En Een Vrouw In Deze Wereld

laitman_2008-11_wife-olga_100Een vraag die ik ontvangen heb: U schreef: “Elke vrouw symboliseert een verlangen , en elke man de vervulling van dit verlangen. Daarom is het voor vrouwen onmogelijk om bevriend te zijn met wie dan ook, en kunnen ze alleen liefhebben wat van hen is.” Ik begrijp niet waarom het voor vrouwen onmogelijk is om bevriend te zijn met wie dan ook? Misschien is mijn definitie van vrienden anders. Ik begrijp dat ik niet veel echte vrienden heb en alleen veel kennissen, maar toch vind ik dat ik vrienden heb. Kunt u dit uitleggen?

Mijn Antwoord: De egoïstische natuur van de man dient door correctie te gaan om te transformeren tot “liefde voor de naaste”. De correctie van de vrouw gebeurt niet door deelname aan een groep vrienden of vriendinnen, maar door de mannengroep te helpen om hun werk te doen. Hoe kan een vrouw hen helpen? Door te werken aan verspreiding van Kabbalah ofwel disseminatie.

Iedereen heeft vrienden, maar in Kabbalah hebben we het over iets bijzonders: de vereniging van de mannelijke zielen tot één gemeenschappelijke ziel, terwijl de vrouwelijk ziel zich voegt bij iedere mannelijke ziel en bij alle zielen samen, net zoals Galgalta ve Eynaim en AHP. De mannelijke zielen moeten zichzelf corrigeren door zich te verenigen, en daarna geven ze de correctie door aan de vrouwelijke zielen. Maar de vrouwelijke zielen ontvangen de correctie alleen voor zover ze zich met de mannelijke zielen verbinden.

Er staat geschreven dat, toen de Schepper geopenbaard werd, 600.000 mannen zich verenigden in de Wederzijdse Garantie, terwijl de vrouwen om hen heen stonden, hen steunden en hen hielpen. Een ander voorbeeld vormt het gezin, waar de man werkt en geld verdient, en de vrouw ontvangt wat hij haar brengt, het huishouden organiseert, baart en de volgende generatie voortbrengt, ook al ontvangt deze de naam van de man.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: In De Spirituele Wereld, Worden Vrouwen Niet Gedragen Door Mannen
Laitman.com Post: Men, Women, and the Soul’s Correction
Kabbalah Today Article: The War of the Sexes
Talks: To the Woman of XXI Century
Eighteen Talks With Beginners: Fourth Talk – Structure of the Soul

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed