In Alle Situaties In Het Leven, Moet Je Gedrag Alleen Door Het Spirituele Doel Bepaald Worden

In all life situations, your behavior should be determined only by the spiritual goalVragen die ik ontvangen heb over het verlies van verlangens en andere moeilijkheden:

Vraag: Ik studeer al langer dan een jaar Kabbalah, en onlangs heb ik te maken gekregen met een probleem. Mijn verlangens naar verschillende soorten genot van deze wereld beginnen te verdwijnen, en de enige verlangens die overblijven zijn minimale verlangens die nodig zijn voor de overleving van mijn lichaam. Is dit regressie? Kan ik op een of andere manier verlangens naar vervulling ontwikkelen? Ik voel me alsof ik een amoebe aan het worden ben. Ook al bedwing ik mezelf op geen enkele wijze. Ik zie geen nut in het “verrichten van onnodige inspanningen”. Waar is mijn egoïsme heen? Als het in slaap is gevallen, hoe kan ik het weer wakker maken?

Mijn Antwoord: Je bent aan het ontdekken dat het nutteloos is om je egoïsme te vervullen, en omdat je dit onthuld hebt, ben je de energie (Homer Delek) kwijt om materiële dingen na te streven. Dit overkomt heel veel mensen in onze wereld, wat resulteert in een gevoel van leegte en depressie – de meest wijdverspreide aandoening in de wereld. Echter verdwijnt de spiritualiteit ook, en trekt het je niet meer aan.

Deze beide gevoelens worden met opzet in je aangewakkerd door de Schepper, om een plek te scheppen waar je vrijheid van wil hebt, een plek waar je zelf je eigen inspanningen kan leveren die boven je natuur uitstijgen. Dit komt doordat alle dingen die je zelf kan doen in feite door de Schepper gedaan worden. Maar als je de leegte van deze wereld openbaart en onverschillig wordt ten aanzien van deze wereld, en daarbij je ook een bijzondere leegte in de spirituele wereld onthult en de spirituele wereld er ook mee ophoudt om je aan te trekken, dan moet je in de groep deelnemen en correct studeren, met het doel het belang van het spirituele doel aan te wakkeren – “de openbaring van de Schepper (liefde voor je naaste).”

Dit verlangen trekt het Hoogste Licht aan (Ohr Makif), dat je de waarneming van de spiritualiteit zal geven – de Schepper, de eigenschap van schenking en liefde. Je moet dus het belang van de spiritualiteit van je vrienden ontvangen!

Vraag: Beste Rav, na mijn studiebezoek aan Bnei Baruch, voelde ik echt dat mijn ziel, voor de eerste keer thuis was. Het was een kracht sterker dan mijn lichaam. Het heeft vele conflicten veroorzaakt, toen ik mijn tijd wilde verdelen tussen het verlangen van mijn ziel en het doen van mijn aardse zaken. Nu ik terug ben, heb ik geen enkel verlangen waar dan ook naar. Dit overkomt me na elk congres, en elke keer dat ik sterk contact heb met Bnei Baruch. Waarom gebeurt dit en hoe kan ik deze staten passeren?

Mijn Antwoord: Dit is normaal, omdat wij bij Bnei Baruch een intenste spirituele sfeer hebben, en je wordt er door gegrepen. Nadat je naar huis gaat van je bezoek aan ons, moet je je eigen spirituele leven verheffen, zodat het op hetzelfde niveau plaats zal vinden, dat je gevoeld hebt toen je bij ons was.

Vraag: Ik ben veel problemen tegengekomen toen ik me met verspreiding van Kabbalah bezig heb gehouden. Ik ben bijvoorbeeld gevallen, kreeg ontstoken ogen en tanden, en dergelijke. Publieke opinie is dat de obstakels me zeggen dat ik dit niet moet doen, dat ik mijn kijk op dingen moet veranderen etc. Maar ik geloof dat het anders is – ik moet inspanningen blijven leveren om mijn intentie om het doel te bereiken te versterken. Legt u het alstublieft uit, hoe moet ik deze moeilijkheden interpreteren?

Mijn Antwoord: Als je lichaam fysiek en fysiologisch gezond is, dan moet je de obstakels overkomen zonder op je lichaam te letten. Maar als je moeilijkheden medische behandeling nodig hebben, moet je onmiddellijk naar de arts gaan, en dan doorgaan met je studie en verspreiding van Kabbalah.

Commentaar: In een vorig blog artikel, heb ik geschreven dat Kabbalah belangrijker is dan het gezin – dat als de echtgenote van een man tegen Kabbalah is, en het onmogelijk is om compromissen te sluiten of haar te overtuigen, het toegestaan is om te scheiden wegens de ziel. Ik heb een aantal verbaasde reacties ontvangen – “Hoe kan dit?!”. Mensen begrijpen niet dat dit leven doelloos is, als het niet gebruikt wordt om het doel te bereiken dat voor iedereen staat. De lucht, de aarde, en wij allemaal werden geschapen om dit doel te verwerven, en niet om een huwelijk te hebben op het dierlijke niveau en een slaaf te worden van het egoïsme van onze partner.

Dus de conclusie die hieruit getrokken kan worden is: in alle situaties in het leven, moet je gedrag alleen door het spirituele doel bepaald worden!

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Method of Attaining Happiness
Laitman.com Post: Corporeality Has No Effect on Spirituality
Laitman.com Post: The Only Thing That Can Justify Getting a Divorce
Shamati Article#4: “What Is the Reason for the Heaviness One Feels when Annulling Before the Creator in the Work?”
Baal HaSulam Article: “The Wisdom of Kabbalah and Philosophy”
icon for podpress  The Sixth Sense [4:06m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed