Huwelijk En Kabbalah

marriageTwee vragen die ik kreeg over het huwelijk:

Vraag: Ik ben net teruggekomen van het Congres, dat overigens geweldig was, zoals ik had verwacht. Een van de dingen die mij is opgevallen is dat veel mensen, waaronder ikzelf, erover dachten om met een andere Kabbalah student te trouwen en een Kabbalistisch gezin te stichten. Ik hoor echter ook veel mensen zeggen dat het niet echt uitmaakt met wie je trouwt, omdat het omwille van het spirituele doel is. Maar moet er niet meer verbinding zijn tussen de partners dan alleen Kabbalah?

Mijn Antwoord: Iemand die op een serieuze manier Kabbalah studeert, heeft een partner nodig die hem of haar steunt en begrijpt. Anders zal hun leven samen niet werken. Als je al getrouwd bent, dan moet je er alles aan doen om je partner zover te krijgen dat hij je begrijpt en je studie steunt. Wat hij van jou terug ontvangt is je voortdurende dankbaarheid en meegaandheid in andere problemen die jullie delen.

Vraag: Mijn man studeert al lange tijd in een groep, maar mijn punt in het hart is nog niet ontwaakt. Vanaf het begin was ik verplicht om meegaand te zijn en te leven volgens de regels van Bnei Baruch, omdat ik geen andere keus heb. Echtscheiding is geen optie. Kabbalah zegt dat er geen dwang is in spiritualiteit. Maar wordt deze situatie niet gezien als dwang ten aanzien van mij?

Mijn Antwoord: Elke partner moet begrijpen dat de ander de behoefte heeft om het doel van zijn leven te bereiken. Men kan niet tegen dit streven ingaan aangezien het de enige wens is die hoger is dan ons leven. Maar ik begrijp jou wel. Omdat je nog steeds niet het verlangen hebt onthuld om het doel van het leven te bereiken, kun je ook iemand die daarnaar streeft niet begrijpen. In dit geval moet je eenvoudig wel met de studies van je man meegaan. Bovendien is het bestuderen van Kabbalah een veel betere “hobby” voor hem, dan veel andere interesses die getrouwde mannen vaak hebben.

Als jouw man aan jou zou toegeven, zou dit nog een veel grotere dwang zijn. Ik denk niet dat hij jou dwingt om je bezig te houden met het spirituele werk en ik begrijp de stelling niet: “Ik leef volgens de regels van Bnei Baruch, omdat ik geen andere keus heb”. Wat betekent het om te leven volgens de regels van Bnei Baruch? Vrouwen hoeven niet naar ons centrum te komen. Er bestaan geen studies of andere verantwoordelijkheden voor vrouwen. Jij en je kinderen kunnen volkomen vreemden zijn voor ons!

Verwante Materialen:
Artikel: Vandaag de dag is het een Spirituele Relatie of geen Relatie
Artikel: Sprookjes liefde is net zoals het klinkt – een Sprookje
Article: Kabbalistic Texts Contain a Unique Quality that Ensures a Successful Partnership

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Huwelijk En Kabbalah Laitman.nl Artikel: Kind Een Partner Onder Gelijkgezinden Laitman.nl Artikel: De Correctie Van De […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed