Hoe Moet Je Dag Eruit Zien Als Je Kabbalah Studeert?

laitman_2009-03_8080Drie vragen die ik ontving over het dagelijks leven en Kabbalah studeren.

Vraag: Ik ben begonnen de ochtendlessen te volgen, maar mijn dag is gedesorganiseerd geraakt. Ik kan voldoende slaap, de ochtendlessen, verspreiding, de groep, en het lezen van boeken niet combineren. 24 uur is te kort om alles te doen. Wat adviseert u om de dag te organiseren en welke dingen hebben voorrang?

Mijn Antwoord: Je moet een paar uur eerder naar bed gaan. Bijvoorbeeld, ik ga om 9 uur of zelfs om half negen naar bed en ik slaap tot 2 uur in de morgen. Dus, ga meteen als je thuiskomt naar bed. En als je in het verspreidingscentrum bent, moet je zelfs geen minuut verspillen aan nutteloos gepraat.

Vraag: Waarom geloven sommige studenten van Bnei Baruch dat ze expres hun egoïsme moeten versterken? Waar komt die verwarring vandaan?

Mijn Antwoord: Dat komt doordat ze niet begrijpen dat je moet blijven streven naar het geven en naar liefde door in de groep te werken. Als tijdens dit werk iemands egoïsme jegens zijn vriend sterker wordt, dan is dat het egoïsme wat hij moet corrigeren om erbovenuit te stijgen in de richting van de Schepper. Iemands oorspronkelijk egoïsme daarentegen, is alleen maar dierlijk en heeft geen relatie tot de Schepper.

Vraag: Wat voor brandstof hebben we nodig om de afstand af te leggen tussen de erkenning van het kwaad naar het passeren van de Machsom? En hoe kan ik dit proces versnellen?

Mijn Antwoord: Je kunt dit alleen doen door middel van de juiste omgeving. Zie het artikel: “De Vrijheid“.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Egoïstische Verlangens Zijn Verlangens Die Niet Gericht Zijn Op Geven En Op Liefde Voor Anderen
Laitman.nl Artikel: Het Alledaagse Leven Geeft Ons Kansen Om Spiritueel Te Stijgen
Laitman.com Post: Get Through the Night, and Welcome the Dawn
The Path of Kabbalah: “About the Study”
A Guide to the Hidden Wisdom of Kabbalah: “Group Study”
Baal HaSulam Article: “A Speech for the Completion of The Zohar”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed