Hoe Kun Je Van Anderen Houden?

building-the-third-templeVragen die ik kreeg over houden van je naaste:

Vraag: U zegt dat het mogelijk is om van anderen te houden zoals van jezelf. Ik wil dit heel graag. Vertel me alstublieft of er iemand bestaat die met heel zijn hart voor zijn vriend kan bidden, zodat hij van zijn vriend houdt zoals een moeder van haar zoon?

Mijn Antwoord: Dit moet jouw eigen gebed zijn, want je verzoek- tenminste als het volledig is – zal zeker het Hoogste Licht oproepen, en dat zal je corrigeren en je deze eigenschap geven.

Vraag: Wij weten hoe we moeten “liefhebben” met het doel er liefde voor terug te krijgen. Maar wat is “van je naaste houden zoals voor jezelf?” Wat is het verschil tussen deze liefde en egoïstische liefde. We kennen deze “Hoogste Liefde” niet. Hoe kunnen we dat dan in praktijk brengen in ons dagelijks leven?

Mijn Antwoord: Het studeren van Kabbalah houdt alle handelingen in die het volgende hogere niveau aantrekken (deze handelingen omvatten de studie, de vereniging met de groep en verspreiding). Anders worden we door het lijden tot deze staat gedreven. Het is onze taak naar deze staat te streven voordat het lijden ons van achteren duwt en ons dwingt te streven naar het volgende niveau alleen maar om aan het lijden te ontkomen.

Dus alleen de kracht die ons aantrekt vanuit het volgende niveau, dat het Hoogste Licht (Ohr Makif)
genoemd wordt, kan ons “uitleggen” wat “echte liefde” is – liefde voor een ander dan jezelf.

Vraag: En als mijn naaste dan niet aardig tegen me is, maar gemeen? Hoe kan ik daarboven staan en van mijn naaste houden?

Mijn Antwoord: Dan doe je dat omwille van de Schepper, als Hij belangrijker voor je is dan jijzelf. En dit belang van de Schepper moet tot jou komen vanuit je omgeving.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: What Is a True Prayer?
Laitman.com Post: Babies – Physical and Spiritual
Laitman.com Post: Overcome Yourself by Raising the Importance of the Goal
Article: Love for the Creator and Love for the Created Beings
The Open Book: “Freedom of Choice”
Clip: Wat Is Gebed In Kabbalah

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed