Hoe Dalingen Te Overwinnen (Voor Gevorderden)

escalator

Vragen die ik ontvangen heb over de moeilijke tijden langs het spirituele pad:

Vraag: Moet een persoon zijn slechte toestand proberen uit te vogelen, op het moment dat het gebeurt, of moet hij er boven uit stijgen en later analyseren wat er gebeurd is?

Mijn Antwoord: Men dient het op een later tijdstip uit te zoeken, als hij een stijging bereikt. Tijdens de toestand van een daling, is werken het enige wat hij dient te doen.

Vraag: Ik studeer bij het Studie Centrum en ik luister naar uw lessen. Op dit moment ben ik het artikel “Scheppers Onthulling en Openbaring” aan het lezen, omdat ik de reden wil begrijpen achter mijn huidige toestand en wanhoop. Ik voel geen geluk in het materiële leven, de Schepper stuurt me niets anders dan lijden, en soms wil ik gewoon niet meer leven. Ik ben volkomen het spoor bijster. Misschien is er een specifiek boek dat me hier door heen kan helpen?

Mijn Antwoord: Het boek Shamati.

Vraag: Als een persoon Kabbalah studeert, en tegelijkertijd een groot verlangen heeft naar een “speciale” soort vervulling, zoals alcohol, drugs of porno, wat moet hij dan doen? Vooral als dit verlangen steeds sterker wordt? Hoe kan hij op het juiste pad blijven?

Mijn Antwoord: Je moet alleen over het belangrijkste ding nadenken. Ook al komt dan een daling langs, je zal er snel weer uit zijn, en op je pad doorgaan zonder aan het verleden terug te denken.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Alle Obstakels Zijn Te Overkomen
Laitman.com Post: Overcome Yourself by Raising the Importance of the Goal
Laitman.com Post: This Path Can Only Be Surmounted by Those Who Walk It
Shamati #191: “The Time of Descent”
Lesson on Baal HaSulam Article: “The Peace”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed