Het Hele Universum Is Eén Materiaal (Of Eén Deken, Volgens Dustin Hoffman)

menAlles in de wereld is alleen één materiaal – de wens om te ontvangen, om vervuld te worden door het Licht van de Schepper.

Dit is waar voor de Hogere Werelden en onze wereld. Het verschil tussen enig object of fenomeen is alleen de gradatie van dit verlangen. Een klein verlangen vormt een voorwerp op het levenloze niveau van de materie, een groter verlangen – het vegetatieve/plantaardige niveau, nog groter – het dierlijke niveau, en het grootste verlangen vormt de mens. Alle verlangens zijn onderling verbonden in één systeem. Door middel van onze zintuigen, nemen we de eigenlijke verlangens niet waar, maar alleen hun stoffelijke omhulsel. Kabbalah stelt ons in staan om over te gaan van het externe niveau naar het innerlijke, en hiermee de krachten te verwerven die het hele universum besturen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed