Het Doel Van Onderwijs Moet Perfectie En Gelijkheid Met De Natuur Zijn

prophet1Een vraag die ik ontvangen heb: Robert Kiyosaki heeft reeds de vraag over onderwijs beantwoord in het boek, Als Je Rijk & Gelukkig Wilt Zijn, Ga Niet Naar School. Hij schrijft dat er een losbandige klassenmaatschappij wordt gevormd wanneer een leraar de leerlingen dwingt om problemen individueel op te lossen, zonder ze de kans te geven om zwakkere studenten te helpen, of als ze zelfs het risico lopen om voor het helpen gestraft te worden. In feite willen kinderen elkaar helpen, en ze zouden hierin gestimuleerd moeten worden, maar in plaats daarvan worden ze ervoor bestraft.

De hele geschiedenis van scholen laat zien dat ze kinderen opvoeden om egoïstisch en individualistisch te zijn, door cijfers te gebruiken, concurrentie over wie beter is, etc. Als scholen aan kinderen zouden leren om in teams te werken, als de kinderen zich zouden verenigen om problemen op te lossen, zouden we een volkomen andere generatie mensen grootbrengen. Daardoor worden alle egoïstische tekortkomingen in de kindertijd ontwikkeld, op onze scholen.

Mijn Antwoord: Ik ben het met u eens. We proberen deze kwesties op te lossen door middel van het onderwijssysteem dat we nu aan het opzetten zijn. Het voornaamste doel van dit systeem is om een omgeving te ontwikkelen die iedereen het verlangen zal geven om samen te werken.

Een school is op de eerste plaats een correct georganiseerde samenleving van kinderen, die elke leerling op een bepaalde manier ontwikkelt. De maatschappij levert de voorbeelden, waarden en doelen, die elke leerling moeten helpen om een heel bijzondere persoon te worden. Er bestaat nog niets in onze wereld dat hierop lijkt, zelfs niet op particuliere scholen. Dit komt doordat perfectie en gelijkheid aan de Natuur niet door de scholen als doel gesteld worden. Daardoor is het Corrigerende Licht (Ohr Makif) er niet aanwezig.

In feite wordt iemand gecorrigeerd door het Licht, en niet door zijn omgeving. De omgeving helpt hem alleen om het Licht aan te trekken. Daarom zal geen enkel onderwijssysteem of -methode werken, behalve het Kabbalistische, omdat dit laatste de Kracht, of het Licht, van Correctie naar een persoon aantrekt.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Wat Het Wereldwijde Onderwijssysteem De Mensen Moet Leren
Kabbalah Over Onderwijs
Laitman.com Post: The Surrounding Light Influences Us Only When We Evoke It
Kabbalah Today Article: “Spiritual Education”
Article: “The Secret of the Letters”
Article: “One Law”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed