Haat En Het Kwaad Zijn Weerspiegeling Van Onze Innerlijke Toestand

israel-is-all-the-people-who-aspire-toward-the-creatorTwee vragen die ik ontvangen heb over haat en het kwaad:

Vraag: Zijn leden van HAMAS ook delen van mijn eigen innerlijke Kli? Als dit zo is, waarom vechten ze dan in me?

Mijn Antwoord: Een persoon is het verlangen dat alleen dat voelt, wat erin zit. Het verlangen is complex en bestaat uit vele onderdelen, die iemands beeld van deze wereld weergeven. Aangezien onze verlangens niet gecorrigeerd zijn, voelen we ons volkomen tegengesteld aan de Schepper, in plaats van Hem te voelen zoals Hij daadwerkelijk is. Dit is de reden waarom we oorlogen en het lijden voelen.

Alle vijanden van de persoon leven binnen hem in; ze zijn een weerspiegeling van zijn innerlijke toestand. Zelfs als het lijkt alsof ze zich buiten je om bevinden, in de wereld. De wereld is in feite een weerspiegeling van je innerlijke toestand, die net als een film je verlangens aan je toont.

Vraag: Als ik mezelf corrigeer tot aan de laatste graad en de Finale Correctie verwerf, zal ik dan het kwaad in de wereld niet meer zien?

Mijn Antwoord: Als er nog mensen in de wereld overblijven die zichzelf nog niet gecorrigeerd hebben, zal je nog steeds het kwaad in de wereld blijven zien omdat deze mensen onderdeel zijn van jouw verlangen.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Behalve Kabbalisten Is Alles En Iedereen Engel
Laitman.nl Artikel: Over De Fases Van De Volledige Correctie
Kabbalah Revealed: “In a Nutshell”
Shamati #33: “The Lots on Yom Kippurim and with Haman”
icon for podpress  Who Are All The People Around Me? [01:58m]:| Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: