Geniet Van Je Liefde Voor Anderen

hope

Drie vragen die ik ontvangen heb over de liefde voor de ander:

Vraag: Men voelt soms een gevoel van verbondenheid, eenheid, en genot tijdens de lessen, alsof de eigen spirituele kwesties in feite de spirituele kwesties zijn van anderen in de Kli en het om deze collectieve gebreken gaat. Is het aan te raden om van dit gevoel te genieten, of moeten we ernaar streven om het te beperken, zodat het geen egoïstisch genot wordt?

Mijn Antwoord: Je moet genieten van je liefde voor anderen! Mensen kunnen alleen groeien door positieve emoties: tenslotte is het doel van de schepping om de schepsels te behagen!

Vraag: Afgelopen nacht had ik een heel sterk verlangen om goed te doen voor iedereen zonder hier iets voor terug te krijgen, en ik genoot ervan. En vandaag werd ik weer wakker met het gevoel van mijn oude egoïstische melancholieke zelf. Zeg me alstublieft, wat dit gevoel was? Was het een hoger niveau dat zich even aan mij openbaarde?

Mijn Antwoord: Je studeert Kabbalah en het Licht beïnvloedt je. Het Licht gaf je dit innerlijke gevoel om je een voorbeeld te geven van waar je naar moet streven (dit wordt genoemd een “ontwaking van Bovenaf” – Itaruta de Leela). Nu moet je in dezelfde richting doorgaan als dit gevoel (“ontwaking van beneden” – Itaruta de Letata), tot je deze nieuwe eigenschappen en gevoelens voor altijd verwerft!

Vraag: Als een persoon het kwaad binnenin zichzelf beseft, en in een altruïst verandert, hoe kan hij dan doorleven en overleven te midden van egoïsten?

Mijn Antwoord: Door van ze te houden! Dit kan doordat hij gecorrigeerd zal zijn en zijn houding ten aanzien van alle anderen zal gelijk zijn aan de houding van de Schepper.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Love Is Providing Others With the Means to Fulfill Their Point in the Heart
Laitman.com Post: A Conversation About Love
Laitman.com Post: Let There Be Light
Shamati #32: “A Lot Is an Awakening from Above”
icon for podpress  The Purpose of Creation [1:44m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: