Echte Vrijheid Is Niet Wat Wij Denken

upper-worldEen vraag die ik ontving: Aan de ene kant zeggen we dat de hele wereld afhankelijk is van mijn correctie en dat ik de hele verantwoordelijkheid draag. Aan de andere kant hangt mijn toekomst af van anderen – mijn leven kan niet goed zijn totdat iedereen gecorrigeerd is. Dus de verantwoordelijkheid ligt bij anderen. Welke van de twee is juist?

Mijn Antwoord: Beide zijn juist. Dit is het wezen van een gesloten, onderling verbonden systeem. Het lijkt op een situatie waarin jouw kind kan doen wat het wil en jou beïnvloedt door zijn gevoelens, gezondheid en stemming.

Door tot liefde voor anderen te komen, word je hun slaaf. De liefde maakt je tot slaaf. Je protesteert misschien: “Maar dit klinkt helemaal niet als vrijheid.” Maar het punt is: je afhankelijkheid van iedereen bevrijdt jou van jezelf. Je denkt dan alleen nog aan hun verlangens. Dat is spiritualiteit, de wereld die komt, en ware vrijheid.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Nature Has Set a New Condition for Our Well-Being
Laitman.com Post: For the First Time In History, We Have the Conditions to Realize Our Freedom of Will
Rabash Article: What Does “Love Thy Friend as Thyself” Give Us?
Interview with the Future: “Correcting Myself – Correcting the World”
Baal HaSulam Article: “The Love for the Creator & Love for the Created Beings”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed