De Wiskunde Van De Spirituele Eigenschappen

the-reshimot-surfacing-today-demand-spritual-ascent-of-all-humanityEen vraag die ik ontvangen heb: Hoe moet ik Baal HaSulam’s wiskundige verklaringen interpreteren, en de numerieke operaties zoals de optellingen en vermenigvuldigingen die hij gebruikt. Ik zal drie voorbeelden geven:

1) HATEVA = ELOKIM, dat wil zeggen 86 = 86 (uit het artikel “De Vrede“)
2) 2 х EKЕ = МB, dat wil zeggen 2 х 21 = 42
3) МХ + HAKAL = MAKOM, dat wil zeggen 48 + 138 = 186 (Beide zijn voorbeeld uit uw ochtendles over Talmud Eser Sefirot).

Ik begrijp het eerste voorbeeld, het betekent dat de essentie van deze twee objecten hetzelfde is. Maar wat is de betekenis van de “som” van de twee spirituele eigenschappen of een eigenschap die vermenigvuldigd wordt door een getal?

Mijn Antwoord: Deze operaties hebben betrekking op de combinatie van de kwaliteiten tussen twee spirituele objecten of twee toestanden van een object, of op hun resultaat. Ze kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op jou, in twee verschillende toestanden of op jou in verbinding met iemand anders.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: What Is The Upper Light?
Article: “The Science of Kabbalah”
Article: “The Science of Kabbalah – A Method of Researching Man and the World”
icon for podpress  Lesson of 2009-02-26: “Talmud Eser Sefirot, volume 3, part 10, page 941, item 121” [26:39m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: