De Verstandige Manier Om Door Het Leven Te Gaan

feedEen persoon verliest het eigenlijke concept van dood onmiddellijk na het overgaan van de Machsom, omdat het feit is dat de dood niet bestaat! Dood is het gevoel van leegte binnenin onze egoïstische verlangens; het is het moment dat we er achter komen dat deze verlangens voor altijd leeg zullen blijven. Daarom als een persoon zich volledig leeg voelt, hij het makkelijk vindt om zijn eigen leven te beëindigen, aangezien er niets anders voor hem is dan het lijden.

Daarom is het belangrijkste om te beseffen dat er geen vervulling is binnen in de egoïstische verlangens – en dat die er ook nooit zal zijn. Echter is het wel mogelijk om vervulling te ontvangen binnenin het verlangen om te schenken, en bovendien zal deze vervulling – eeuwig en volmaakt zijn.

Het maakt niet uit hoe hard een persoon werkt om zijn egoïsme te vervullen, het is tevergeefs – het is net als het proberen een emmer met gaten te vullen. Het maakt niet uit hoeveel geld je verdient, of hoe hard je iets probeert te bereiken, je zal er hoe dan ook gauw achterkomen dat zaken zoals geld, respect, macht of kennis, zullen verdwijnen, waarbij ze jou achter zullen laten met een grotere leegte en ontgoocheling.

De hele wereld begint te beseffen dat geld, roem, macht en andere concurrentie nooit goede resultaten zullen opleveren. De enige nuttige conclusie, die we kunnen trekken uit onze persoonlijke ervaring en de hele geschiedenis van de mensheid is dat het nutteloos is om voor ons eigen egoïsme te zwoegen. Na deze conclusie getrokken hebben, verkrijgt de persoon een verstandige kijk en begrijpt dat er niets is om achterna te gaan of op te wachten. En er is geen reden om te wanhopen: we moeten alleen het juiste, echte beeld van de wereld bevatten. We moeten erkennen dat het zich op een nieuwe manier ontwikkelt, waar we de hoogste mogelijkheid gegeven worden – eeuwige voldoening.

Een verstandige persoon zal niet ergens bij betrokken worden, wat hem tien jaar later teleurstelling zal opleveren. Hij zal eerder alles voor de tijd doorzien, en zijn tijd doorbrengen met het kiezen van een ander, correcter pad. Daarom moeten we aan de wereld uitleggen dat er een kort en makkelijk pad is naar het doel van de schepping, die het zal weerhouden voor het gaan door onnodig en langdurig lijden, die ons toch naar hetzelfde doel zal leiden.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.nl Artikel: De Wereld Zal Nooit Meer Dezelfde Zijn
Laitman.com Post: Death of One’s Egoism Is Better Than This Life
Laitman.com Post: We Feel Everything Through Comparison With Something Else
icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 3: The Path of Pain & the Path of Torah and Mitzvot [24:41m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed