De Schepper En Natuur Zijn Hetzelfde

lightEen vraag die ik ontvangen heb: U spreekt over de Schepper alsof hij Natuur is, die zijn wetten stilzwijgend en mededogenloos uitvoert. Natuur is Elokim, de krachten of de engelen die onze wereld regeren. Echter de Schepper is iets veel hogers; Hij heeft persoonlijkheid en een wil. Hij is degene met wie we gelijkheid van vorm proberen te verkrijgen. De mens werd naar Scheppers beeld en gelijkenis gecreëerd. Is dit niet zo?

Mijn Antwoord: Ik wil niet geen discussie voeren omdat woorden de betekenis alleen zal vertroebelen. In plaats hiervan zou ik het fijn vinden als je dat leest wat Baal HaSulam in het artikel “De Vrede” geschreven heeft:

Het beste is als we elkaar halverwege ontmoeten, en de woorden van de Kabbalisten accepteren, dat de natuur (Teva) dezelfde nummerieke waarde heeft als het woord God (Elokim) – namelijk zes en tachtig. Dan zal ik in staat zijn de wetten van God de geboden van de natuur te noemen, en vice versa, aangezien ze een en dezelfde zijn, en we hoeven het niet verder te bespreken.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Book of Zohar. Chapter “The Fourth Commandment”
Laitman.com Post: You Have to Know How to Ask
Interview: Spiritual Geography

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed