De Schepper – De Algemene Kracht Van De Natuur – Is Onder Ons

naive

Twee vragen die ik ontvangen heb over de juiste houding naar Schepper toe:

Vraag: Ik ben niet naar het Congres geweest, maar ik heb de lessen via het internet gevolgd. Ik studeer al een aantal jaar Kabbalah, en dit was de eerste keer dat ik u het heb horen zeggen dat om boven ons ego uit te stijgen, we elk moment van ons leven zouden moeten doorbrengen tussen “Er Is Geen Ander Dan Hij” en “Hij Is Goed En Hij Doet Goed”. Ik heb dit geprobeerd en het werkt! Mijn vraag is: Moet ik geloven dat de Schepper reeds onder ons is, in de groep, en dat dit de reden is waarom u de bovenstaande benadering aanbeveelt?

Mijn Antwoord: Natuurlijk. De Schepper is onder ons omdat Hij de algemene kracht van de Natuur is. Echter is hij verborgen voor ons, omdat onze egoïstische eigenschappen van Hem verschillen. Door onze egoïstische eigenschappen te corrigeren, zullen we Hem geleidelijk onthullen binnen in onze nieuwe, altruïstische eigenschappen.

Vraag: U zegt dat alles door de Schepper bestuurd wordt en een tijd geleden, heeft u op een vraag over uw studenten geantwoord dat ze allen een baan hebben, en dat er geen “flierefluiters” onder hen zijn. Maar zijn flierefluiters ook geen mensen? Het is niet hun fout dat ze zo zijn; ze hebben geen vrijheid van keus omdat de Schepper hen bestuurt.

Mijn Antwoord: Je kan dit uitleg als een excuus voor alles gebruiken, en voor altijd lui blijven. Je kan gewoon zitten en niks doen voor de rest van je leven, en zeggen dat de Schepper je wakker zal schudden als Hij het wil, en dat je verlangen om lui te zijn ook van Hem afkomstig is, etc.

Scheppers bestuur zal alleen aan je geopenbaard worden als je Hem verworven hebt, en alleen dan zal je in staat zijn om over Hem te spreken. Maar voordat dit gebeurt, zijn al deze speculaties alleen filosofie, die veroorzaakt worden door luiheid.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Alles Wat Je Moet Weten Over De 613 Verlangens
Laitman.com Post: Don’t Fight Against Anything But Your Own Laziness
Article: “Who Am I”
Lesson on Kabbalah and Philosophy
Lesson on “The Introduction to the Book ‘From the Mouth of a Wise Man’”
icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 14: Revelation and Concealment [24:38m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed