De Hele Mensheid Komt Nu Uit Egypte

love-is-providing-others-with-the-means-to-fulfill-their-point-in-the-heartEen vraag die ik ontvangen heb: Als een persoon onder iemands autoriteit zit, streeft hij er naar om vrij te worden. Maar als hij vrijheid verkrijgt, weet hij niet wat hij ermee aanmoet. Waarom gebeurt dit? Waar komt dit vandaan?

Mijn Antwoord: Dit is precies wat er gebeurt als we moeilijkheden en pauzes tussen periodes van moeilijkheden ervaren. Tussen de moeilijke periodes door, slaakt iedereen een zucht van opluchting en zegt: “Godzijdank!”. Het is de menselijke aard om zich zo te voelen. Dit is hoe ons ego werkt, aangezien het dient te begrijpen wat er gebeurt, laag voor laag.

Maar een pauze tussen de moeilijkheden betekent niet dat de moeilijkheden over zijn. We hebben geen keus: we moeten door dit moeilijke stadium heengaan, dat Egyptische uittocht en Egyptische plagen genoemd wordt. Deze afwisselende stadia zullen de mensheid in staat stellen om te begrijpen dat het een nieuw programma dient te implementeren als het vooruit wenst te komen. Het dient hard weg te rennen voor het voormalige programma – het ego, en volkomen zijn vorige vorm van bestaan te verwerpen.

We zullen dan “uit Egypte komen”, waarbij we al onze vorige manieren van leven achter zullen laten, waaronder de systemen volgens welke alle banken, industrieën en alle andere systemen functioneren. We zullen een nieuw programma aanvaarden, en dit zullen we doen “als één mens met één hart”.

Dit is waar de wereld toe gedwongen zal worden – om het nieuwe principe te aanvaarden, “hebt uw naaste lief als uzelf”, om het te leren en uit te zoeken hoe we allen samen kunnen leven door het toe te passen.

Maar hoe kunnen we dit doen? We kunnen ons ego tenslotte niet bedwingen? Dit is de reden waarom we een methode nodig hebben, die ons toe zal staan om juiste verbindingen tussen ons te scheppen. Anders zullen we elkaar levend opeten en ons hele leven vernietigen! Daarom zullen we verlangen naar een kracht die ons toe zal staan om ons te verenigen. En dan zullen we het Licht dat Hervormt onthullen – de wetenschap van Kabbalah, en dit Licht zal ons helpen om spiritueel te beginnen te stijgen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.nl Artikel: De Huidige Crisis Is De “Eerste Plaag Van Egypte”
Laitman.nl Artikel: Door De Crisis Heen Naar Het Beloofde Land
Laitman.nl Artikel: De Wereld Zal Nooit Meer Dezelfde Zijn
Laitman.com Post: Where Is Our Moses?

One Comment

  1. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: De Hele Mensheid Komt Nu Uit Egypte […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed