Bij Juist Gebruik Is Jaloezie Een Positieve Eigenschap

a-woman-can-advance-independentlyTwee vragen die ik ontving over het juiste gebruik van gevoelens van jaloezie:

Vraag: Ik voel de liefde voor mijn vrienden, maar tegelijk voel ik hun jaloezie. Ik heb in Kabbalah boeken gelezen dat jaloezie een positieve eigenschap is omdat zij ons vooruit dwingt. Denkt u niet dat het beter is onder de indruk te zijn van onze vrienden, omdat het net zo’n soort gevoel is als jaloezie maar dan met de component van liefde? Wat is de beste manier om met negatieve gevoelens in de groep om te gaan?

Mijn Antwoord: Alleen door te zien dat je volledige afhankelijk bent van de groep voor het bereiken van het doel. Dit zal je dwingen om jezelf op een juiste manier af te stemmen op de groep.

Vraag: Is jaloezie echt zo’n positief gevoel dat het een mens vooruit brengt in spiritualiteit? Als dat zo is hoe kan ik de jaloezie tegenover mijn echtgenoot dan in iets positiefs veranderen?

Mijn Antwoord: Jaloers zijn op iemands goede en vriendelijke daden helpt iemand om net als hij te worden. Jaloezie kan veranderd worden in goedheid als je het gebruikt om jezelf te verbeteren. Door gebruik te maken van jaloezie kun je bijvoorbeeld je houding tegenover jouw correctie veranderen.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Het Is Geen Zonde Om Vervreemde Zielen Dichterbij De Schepper Te Brengen
Laitman.nl Artikel: De Groep Is De Plek Voor Het Onderscheiden Van Al Je Spirituele Vragen
Artikel: Wat betekent het verhaal van Adam en Eva in onze tijd?
Shamati #9: “What Are Three Things that Broaden One’s Mind in the Work”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed