Babylon Is Waar De Eerste “Mens” Ontstaan Is

spiritual

Twee vragen die ik ontvangen heb over de oorsprong van de mens en de Toren van Babel:

Vraag: U zegt dat wij allen uit oude Babylon afstammen. Hoe kunt u dit verenigen met de wetenschap die zegt dat het hele leven in Afrika is ontstaan en dat de mensheid uit Afrika begon te migreren en daarna zich in andere landen vestigde?

Mijn Antwoord: We bestuderen niet waar het leven is ontstaan of waar de wezen genoemd “de mens” is verschenen, maar waar de eerste Mens (in Hebreeuws, Adam – gelijk aan de Schepper) ontstaan is. Hij was de eerste mens, omdat hij de Schepper had verworven door gelijk aan Hem te worden. Hij was de eerste Kabbalist en hij heeft ons het boek “De Geheime Engel” – Raziel HaMalach – gegeven.

Vraag: Aan het einde van de Les 6 van het Congres heeft u onze spirituele groei vergeleken door gebruik te maken van Kabbalah en de Toren van Babel. Mijn begrip van de Toren van Babel in Beresheet hfst. 11 is dat het een kwaadaardige opzet was van de mensheid om net zoals G-d te zijn. Kunt u alstublieft uitleggen hoe uw vergelijking gerelateerd wordt aan het begrip van de Thora.

Mijn Antwoord: Je kan het uitleg in het boek “Van Chaos Naar Harmonie” vinden.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Classical Wisdom of Kabbalah and the Evolution of the Urgently Needed Planetary Consciousness
Kabbalah Today Article: Kabbalah Chronicles
Interview: “Who is a Kabbalist”
Interview with the Future: “The History of Kabbalah”
Lesson on Baal HaSulam Article: “Peace in the World”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed