Als De Schepper Almachtig Is, Waarom Heeft Hij Dan Zoveel Lijden En Deze Imperfecte Wereld Geschapen?

there-are-no-idols-in-kabbalahEen vraag die ik ontvangen heb: Ik heb u een aantal keer horen zeggen dat de Schepper almachtig is. Echter de volgende beschouwingen hebben me tot de conclusie gebracht dat dit niet zo is:

– De Schepper heeft een “wens om te schenken”. Waarom zou iemand die zo almachtig is, dit verlangen hebben? Hij zou toch boven alle behoeften uit moeten stijgen, aangezien Hij almachtig is en in staat zou moeten zijn om dit verlangen te sturen of te elimineren.

– Waarom moeten schepselen eerst lijden, om nog een groter verlangen te krijgen om de Schepper te verwerven? Aangezien Hij almachtig is, zou Hij dit verlangen voor Hem geregeld kunnen hebben, zonder het zo moeilijk te maken om te bereiken.

– De Schepper zou ons geschapen moeten hebben als eenvoudige, niet denkende vaten, die net zoveel Licht als nodig zouden ontvangen. Er zou geen behoefte moeten zijn om door verschillende spirituele werelden heen te gaan, om meer genot te krijgen.

– Waarom heeft de Schepper “onze wereld” geschapen? Was het opdat we geen schaamte zouden voelen als Hij ons het Licht geeft? Hij had niet zo’n moeilijke wereld moeten schapen om ons te manipuleren. Als Hij echt zo almachtig was geweest, zou Hij ons geschapen hebben zonder een gevoel van schaamte, of Hij zou dit gevoel moeten kunnen besturen zodat we niet zouden lijden. Bovendien, geloof ik niet dat ik het gevoel van schaamte zal ontvangen als de Schepper mij iets geeft.

Mijn Antwoord: Je hebt serieuze vragen, en ze worden allemaal behandeld in de “Inleiding tot het Boek van Zohar“. Aan het begin van het boek.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Een Geschenk Wordt In Zoverre Gewaardeerd Als De Ontvanger Achting Heeft Voor De Gever
Article: Everbody’s God
Article: All We Need is The Revelation of The Creator
The Path of Kabbalah: “Between Creator and Creature”
icon for podpress  Attaining the Worlds Beyond [05:14m]: | Download
icon for podpress  Kabbalah on Good & Evil [09:47m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed