Advies Voor Wie de Echte Weg Zoekt

the-only-books-that-can-help-correct-egoism-in-our-generation-are-baal-hasulamsTwee vragen die ik kreeg over het bestuderen van andere spirituele geschriften naast de studie van Kabbalah:

Vraag: In uw boek Leben aus der Kabbalah (in het Duits), schrijft u: “Je moet geen andere schrijvers over Kabbalah lezen, want zij kunnen de lezer beïnvloeden.” Deze uitspraak maakt me bang. Ik heb altijd verlangd naar spiritualiteit en naar kennis, al vanaf mijn kindertijd. Maar mijn ziel wil verschillende methoden met elkaar vergelijken en zoeken naar de ene echte waarheid achter al die prachtige bronnen. Het Boeddhisme bijvoorbeeld zegt dat het leven gebruikt moet worden voor spirituele vooruitgang. Dus wie heeft er gelijk?

Mijn Antwoord: In hun artikelen over de groep en over de vrije wil schrijven Rabash en Baal HaSulam dat iemand, wanneer hij naar Kabbalah gebracht is, alles moet betwijfelen en alles moet onderzoeken. Maar, als hij eenmaal een keus heeft gemaakt – als hij bijvoorbeeld voor Kabbalah heeft gekozen, dan moet hij er ook helemaal in opgaan en zichzelf niet verwarren met andere methoden, anders zal hij nergens in slagen.

Vraag: Ik heb het Oude Testament gelezen, met Gnostieke kennis, en ook de Dhammapada, citaten van Boeddha, en de Bhagavad Gita. Zij hebben het allemaal over de enige, unieke God en de ziel. Ik heb ook de Upanishaden gelezen. Ik behoor niet tot enige godsdienst. Is dit in tegenspraak met Kabbalah?

Mijn Antwoord: Alleen jij kunt alles voor jezelf uitzoeken, ook of je een leraar nodig hebt, en zo ja, wie die leraar moet zijn. Toen ik mijn Leraar vroeg hoe ik er zeker van kon zijn dat ik op de juiste plek voor mijzelf was, zei hij: “Zoek, onderzoek, en kies snel, en verdiep je dan alleen in wat je hebt gekozen.”

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Jij Bent De Enige Die De Waarheid Kan Vinden
Laitman.nl Artikel: Kabbalah Is Voor Hen Die Vragen Naar De Zin Van Het Leven
Laitman.nl Artikel: De Oorsprong En Het Doel Van Oosterse Leringen
Baal HaSulam Article: “The Freedom”
Rabash: Shlavey HaSulam (Steps of the Ladder) – “The Purpose of the Association”
Wondrous Wisdom: “Spirituality”
icon for podpress  Can a Kabbalist also be a Buddhist? [03:53m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed