Zal Het Kapitalisme De Financiële Crisis Overleven?

lookingIn het Nieuws (uit The Independent):Brown vliegt naar President Obama om de economische crisis te bespreken“. Paul Volcker, voormalige voorzitter van de FED en huidige adviseur van President Obama, zei dat terwijl hij voelde dat het kapitalisme zou overleven, hij er niet zo zeker van was of dit ook voor het financiële kapitalisme geldt.

In het Nieuws (van The Socialist Alternative):Marx op de Omslag van Time Magazine in Europa – Kapitalisme Verliest Legitimiteit“. Karl Marx was te zien op de omslag van Europese editie van Time Magazine op 2 februari. Dit toont het tanende vertrouwen in de kapitalistische elite die hun systeem bestuurt.

In het Nieuws (vertaald van Utro.ru):Kapitalisme Zal De Crisis Niet Overleven“. Sommige leden van de economische elite in de VS vrezen dat het kapitalisme vervangen zal worden door het socialisme.

Karl Marx zei: “Bezitters van het kapitaal zullen de werkende klasse stimuleren om steeds duurder wordende goederen, onroerend goed en apparatuur te kopen, waardoor ze gedwongen worden om steeds duurder wordende leningen af te sluitingen, totdat deze leningen niet meer afbetaald kunnen worden. De in gebreke gebleven betalingen, zullen de banken failliet doen gaan en ze zullen door de overheid overgenomen worden, en dit zal op zijn beurt leiden tot opkomst van het communisme”.

Mijn Commentaar: Marx heeft de toekomst eigenlijk redelijk goed beschreven. We onderschatten hem alleen omdat Rusland zijn experiment niet juist uitgevoerd heeft. Als ze dit volgens Marx gedaan hadden, dan was alles goed gelukt. Maar in werkelijkheid, zouden ze dit niet eens getracht hebben, omdat ze er niet klaar voor waren.

Nu komen deze ideeën desondanks tot leven. In feite heeft Marx zijn theorie uit de praktijk afgeleid, waarbij hij zicht gebaseerd heeft op de ontwikkeling van het menselijke egoïsme. Voor meer hierover zie de krant “De Natie“.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Zal Amerika Socialistisch Worden? 
Laitman.nl Artikel: Karl Marx Wint Aan Populariteit In Europa 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed