Wij Kunnen Elkaar Niet Meer Beconcurreren Omdat Wij Eén Enkel Organisme Vormen

what-does-the-torah-say-about-the-red-stringIn het Nieuws (uit The New York Times):Banenverlies Bedreigt Wereldwijd de Stabiliteit“. “Dit is de ergste crisis sinds 1929”, zei Laurent Wauquiez, de Franse minister van arbeid. “Het nieuwe aspect eraan is haar wereldwijde omvang, daar wordt steeds over gesproken. Elk land kampt met de crisis, en dat is het grote verschil.”

Mijn Commentaar: Dat is juist: het opvallendste kenmerk van deze crisis is dat zij wereldwijd is. Dit is een kwalitatief, en niet een kwantitatief verschil. Het is geen gewone crisis die toevallig in heel veel landen plaats vindt, nee het is een crisis die iedereen tezamen brengt. Zij heeft de landen van de wereld nog dichter met elkaar in verbinding gebracht, en onze onderlinge verbondenheid aangetoond.

Nu is het tijd dat dit fenomeen aan iedereen bekend wordt gemaakt. De nieuwe wetten en eigenschappen van de huidige beschaving kunnen alleen maar geschapen worden door een totale verbondenheid tussen alle mensen, culturen, staten en landen in ons kleine dorpje. Als we deze kenmerken niet scheppen, zullen we de crisis niet kunnen overwinnen.

In het verleden vond de vooruitgang plaats door middel van eenvoudige competitie, zoals Darwin die beschreef. Nu echter, vormen wij een enkel organisme en kunnen we elkaar niet langer beconcurreren. Integendeel, de enige manier waarop we vooruitgang kunnen boeken, is door dichter bij elkaar te komen, en door een grotere mate van onderlinge harmonie te bereiken.

In het Nieuws (van Atlantic Monthly):De Kapitalistische Bedreiging” door George Soros.
Er is iets mis wanneer het principe van de overleving van de sterkste tot het leidende principe van een beschaafde maatschappij wordt gemaakt.

Mijn Commentaar: In het verleden was dit eigenlijk niet fout, maar nú is het verkeerd, nu al onze egoïstische ego’s tot een enkel wereldwijd organisme zijn verenigd. Deze verandering heeft zich aan het begin van de 20e eeuw voltrokken. Destijds al schreef Baal HaSulam al dat de hele moderne wereld als een familie was – zie de krant “De Natie“.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Vrije Landen Zullen Het Makkelijker Hebben Tijdens De Crisis
Laitman.nl Artikel: Darwin’s Theorie Werkt Niet Meer In Onze Tijd

2 Reacties

 1. volgens mij klopt deze titel niet helemaal. moet het niet zijn wij kunnen elkaar niet meer beconcurreren omdat wij één enkel organisme vormen? verder goed blog leuk ook dat jullie nu wel vaker nederlandse linken erbij doen.

  groetjes, Diana

 2. Hoi Diana,

  Dank je wel voor je comments! Fijn dat mensen erbij betrokken zijn 😉 en vooral bedankt voor de correcties! Het staat niet zo fijn als het misgaat haha.

  Vanaf nu komen er Nederlandse links op voor zover we het al vertaald en online gezet hebben.

  Groet,
  Maria

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed