We Kunnen Alles Elk Moment Verbeteren

hopeIn het Nieuws (van Science Daily):Het Beste Ervan Maken: Onderzoek Laat Het Motiverende Factor Om Van Het Heden Te Genieten Zien“. Volgens een nieuw onderzoek, laat het denken dat we een beperkte hoeveelheid tijd hebben om deel te nemen aan een activiteit, ons de activiteit meer waarderen en motiveert het ons om er het maximum uit te halen. Deze bevindingen ondersteunen het idee dat “het nadenken over een naderend einde van een ervaring, iemands ervaring ervan in het heden kan verbeteren” en dat “het concentreren op het feit dat een ervaring vluchtig is, het genot verbetert door het creëren van een ‘nu of nooit’ type motivatie”.

Mijn Commentaar: Op elk willekeurig moment, heeft men de kans om zichzelf en de wereld te verbeteren. Als iemand deze houding ten aanzien van het leven aanneemt, is hij altijd enthousiast over het leven. Tenslotte is “de wereld” datgene wat je opbouwt en binnenin waarneemt!

Vraag: Dit begrijp ik niet: als alles aangedreven wordt door de gedachte, die het verstand aanvoert, wat is dan het eindresultaat van dit alles? Is het om het doel van absolute harmonie en verworvenheid van de Schepper te bereiken? Maar waarvoor? En wat gaat er gebeuren als dit doel eenmaal bereikt is? En wat ik het nut van het scheppen van een primitief wezen dat mens in de eerste instantie is – om van ons ego te genieten?

Mijn Antwoord: De doel van de ontwikkeling van ons verlangen is om het gevoel van de staat van perfectie te verwerven binnen in ons verlangen. De meest rationele, snelste en makkelijkste methode om zichzelf te perfectioneren (zichzelf te corrigeren) wordt aan ons gedemonstreerd door de Schepper door middel van Zijn werk (Avodat HaShem).

Net zoals volwassenen kinderen aanleren hoe in deze wereld te leren door hen voorbeelden van juist gedrag te laten zien, laat de Schepper ons op dezelfde wijze voorbeelden zien van het gedrag dat noodzakelijk is om het verhulde deel van de wereld te beginnen waar te nemen. Echter, als we naar eigen dunken handelen, zijn we net zoals kinderen die geen ouders of een juiste omgeving hebben, en proberen op te groeien van het primitieve stadium naar het niveau waar ze in staat zijn om het leven in de moderne wereld te begrijpen. Hoe kan dit mogelijk zijn zonder opvoeding thuis, in de kleuterschool, op school etc.?!

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Kinderen Leren Van Onze Voorbeelden, Niet Van De Uren Die We Met Ze Doorbrengen

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: Guidelines for Achieving Unity – Selected Quotes of Baal HaSulam
The Introduction to the Article “The Preface to the Wisdom of Kabbalah”
icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 13: Defining the Goal [25:09m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed