Waarom Sterven We?

There Are No Family Dynasties In KabbalahVragen die ik ontving over geesten, de dood, en reïncarnatie:

Vraag: Waarom moet correctie plaatsvinden gedurende talloze levens in plaats van tijdens een enkel lang leven? Is er een spirituele noodzaak voor de lichamelijke dood? Zouden mensen correctie uit de weg gaan als dat een langer lichamelijk bestaan zou betekenen, en zou het egoïsme daardoor overwinnen?

Mijn Antwoord: Het lichaam wordt vernieuwd omdat de innerlijke eigenschappen ervan vernieuwd worden. Deze eigenschappen kunnen die verandering niet ondergaan terwijl ze in hetzelfde lichaam blijven, omdat een bepaald lichaam altijd het meest geschikt is voor een bepaalde groep eigenschappen.

Vraag: Keert de ziel van een overledene terug naar deze wereld, ongeacht of die persoon Kabbalah bestudeerd heeft?

Mijn Antwoord: Als hij geen Kabbalah gestudeerd heeft, zal hij zeker terugkeren naar deze wereld, om zijn ziel te corrigeren met behulp van de studie van Kabbalah. Pas na de volledige correctie van de ziel keert een persoon niet meer terug naar deze wereld, die de slechtste van alle werelden is. Voor meer hierover, zie de “Inleiding tot het Boek “Uit de Mond van een Wijze“”.

Vraag: Bij de lichamelijke dood verlaat het Licht de wil om te ontvangen, en als die persoon niet als ziel ontwikkeld is, dan heeft hij geen ziel die in de spirituele wereld kan leven. Dus, de wil om te ontvangen wordt dan opnieuw bekleed met een ander fysiek lichaam – dat heet reïncarnatie. Maar zijn geesten wezens die geen fysiek lichaam hebben maar die wel gefotografeerd of gefilmd kunnen worden?

Mijn Antwoord: Het zijn enkel fysische (optische) fenomenen, ze lijken alleen maar voor je te verschijnen!

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: In Spiritualiteit Verdwijnt Er Niets
Laitman.nl Artikel: De Dood Van Het Lichaam Raakt De Ziel Niet

Engelstalig:
Laitman.com Post: Demons, Spirits, Angels, Devils – Do they Exist?
Article “Perfection and the World”
The Open Book: “The Purpose of Reincarnation According to the Zohar”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed