Waarom Moeten We Telkens Hier Terug Komen?

Why Do We Have to Keep Coming Back Here?Vraag: Mijn naam is Daniel en ik ben 15 jaar. Laatst had ik een gesprek met mijn oom over de wijsheid van Kabbalah. Hij zei dat mensen die Kabbalah studeren voor altijd leven, maar dit lijkt me niet logisch. Ik wil graag weten wat er met de Ziel gebeurt na de dood.

Mijn Antwoord: Het is waar, een persoon die de het leven van de Ziel heeft bereikt ontvangt zijn bestaan als eeuwig. Maar jij denkt waarschijnlijk dat een eeuwig bestaan onmogelijk is, omdat je het aan je lichaam verbindt. Natuurlijk kunnen we niet voor altijd in ons lichaam leven, omdat zulk bestaan niet perfect is. Het is egoïstisch. Het is gecreëerd om tijdelijk te zijn (tegenovergesteld aan de Schepper), en de enige bedoeling ervan is dat wij het corrigeren om het aan de Schepper gelijk te maken. Deze gecorrigeerde toestand is eeuwig, onze tijdelijke toestand is eigenlijk een illusie, ons gegeven om ons het kwade te realiseren, net als een nachtmerrie, om ons een indruk ervan te geven en ons ervan te scheiden.

Vraag: Ik heb er veel genoegen aan om naar uw lessen te luisteren en met u te studeren. U heeft een prachtige wereld voor me onthuld. Stel voor dat iemand de Machsom overgaat en direct daarna sterft, zal hij dan als hij weer wordt geboren meteen de spirituele wereld kunnen ontvangen?

Mijn Antwoord: Nee, maar hij zal snel door alle voorafgaande stadia gaan en dezelfde staat ontvangen als tevoren en dan van daaruit verder gaan. Iemand zal terug moeten keren naar deze wereld totdat hij zijn volledige correctie heeft bereikt omdat een verlangen alleen van buitenaf kan worden gecorrigeerd, dat wil zeggen, terwijl iemand in deze wereld is, welke uiterlijk is ten opzichte van spiritualiteit.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: What Will Happen to the World If I Die?
Laitman.com Post: What Is Death? How Can We Not Fear Death?
Kabbalah Today Article: To Be or Not to Be?
Interview: Why There Has to Be Death?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: