Vrije Landen Zullen Het Makkelijker Hebben Tijdens De Crisis

freeNieuws Rapport (uit The Times): Een vloedgolf van ontevredenheid bedreigt China” De Chinese regering kondigde gisteren aan dat de exporten zijn gedaald met de grootste snelheid van de afgelopen tien jaar. Chinese exporteurs storten in en nemen andere ondernemingen in hun val mee. Volgens sommige belangrijke statistici zou het werkeloosheidspercentage al hoger zijn dan 20 %. Dit maakt de ernst van de economische crisis in China veel groter dan in de Verenigde Staten en Europa.

In de voetstappen van de Amerikaanse regering kondigde de Chinese regering in november een pakket overheidsuitgaven aan van vier triljoen yuan ($ 600 miljard) om het land uit de slop te halen. Maar dat zal niet helpen in China. Als de Chinese regering geen nieuwe afspraken maakt riskeert het dat het Chinese volk in opstand komt en de machthebbers afzet. Over het hele land stapelen zich bewijzen op dat de ontevredenheid van het volk overgaat in geweld.

Mijn Commentaar: De crisis ontwikkelt zich in vrije landen volstrekt anders dan in totalitaire landen. Hoe dichter de structuur van een land ligt bij vrije ontwikkeling, des te rustiger ontwikkelt de crisis zich en des te sneller zullen de mensen zich realiseren wat de oorzaak is van de crisis en hoe er uit te komen: door vrije correctie van iedereen en van ons allen samen.

In de vrije landen is men gewend voor zichzelf te zorgen en ziet men daarom de noodzaak om te veranderen op een andere wijze. Men neemt zelf de verantwoordelijkheid, liever dan die over te dragen aan de overheid. Omdat de mensen in de vrije wereld zo psychologisch al zijn voorbereid hebben zij een voordeel boven de mensen die opgroeiden in landen met een beperkte vrijheid en verantwoordelijkheid.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Crisis Is Systematic and Global
Laitman.com Post: Who Will be Most Affected by the Economic Crisis?
Laitman.com Post: Will China Be the Superpower of the 21st Century?

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Vrije Landen Zullen Het Makkelijker Hebben Tijdens De Crisis Laitman.nl Artikel: Darwin’s Theorie Werkt Niet Meer In Onze […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed