Uiterlijke Manifestaties Van Spirituele Ervaringen Versus De Innerlijke Essentie Ervan

authorNieuwsbericht (van Science Daily): Volgens een neuropsycholoog van de Universiteit van Missouri ligt de basis van alle spirituele ervaringen in de hersenen…spirituele ervaringen die met zelfloosheid in verband staan, hebben te maken met een vermindering van activiteit in de rechter wandbeenkwab van de hersenen. Samen met andere recente neuroradiologische studies over Boeddhistische mediterenden en Franciscaanse nonnen, geven deze onderzoeken aan dat alle mensen, ongeacht hun culturele achtergrond of hun religie, gedurende hun spirituele ervaringen, bijvoorbeeld die van transcendentie, hetzelfde neuropsychologische functioneren ondergaan.

Mijn Commentaar: De wetenschap van onze wereld kent alleen de externe manifestaties van alle fenomenen, zoals hier alleen de fysiologische fenomenen. Maar zij kan niets zeggen over hun innerlijke essentie.

Kabbalah legt uit dat er Licht is precies in het centrum van de Natuur. Rondom dit Licht is het verlangen dat door het Licht geschapen is. Het verlangen en het Licht vormen samen een systeem van onderlinge verbanden dat het systeem van de werelden wordt genoemd. De buitenste (laatste) wereld schept een schil om zich heen – de materie van onze wereld. Deze materie is het enige wat wij waarnemen, en daarop baseren we onze redeneringen over wat er gebeurt. Maar alle gebeurtenissen hebben hun oorsprong in het hart van dit grote wereldwijde systeem – op de “plek” waar God woont.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Wij Bevinden Ons In Het Centrum Van De Werelden
Laitman.com Post: Scientific Theories Cannot Prove that God Exists
Laitman.com Post: Why Would Anyone Believe In God?
Kabbalah Today Article: The Tree of Life
Kabbalah Today Article: “Light”—the Kabbalistic Meaning

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed