Pesach – Universeel En Definitief

massive1De Pesach feestdag staat voor Pe-sach (het overslaan, selectie) – ofwel het selecteren van die eigenschappen uit het hele egoïsme, die gecorrigeerd kunnen worden en aangewend met het doel om te schenken ofwel om anderen te baten.

Als een mens ervan overtuigd raakt dat er in de hele wereld alleen zijn aard kwaadaardig is, en dat dit hem de vernietiging in helpt, komt hij tot de conclusie dat hij alleen één ding wil – zichzelf van dit kwaad te bevrijden.

Als hij dit probeert te doen (door Kabbalistische boeken te bestuderen die alleen hierover reppen, binnen in een groep die zich boven het kwaad streeft te verheffen) ontdekt hij zijn onvermogen om boven het egoisme uit te stijgen.

Het begrip van de noodzaak (om uit het egoïsme te komen) en de hopeloosheid (om dit zelf te doen) brengen in de mens een innerlijke smeekbede gericht aan de Schepper voort, de Gene die dit geschapen heeft…. En verlossing van het egoïsme komt!

Laat deze verlossing iedereen overkomen die het wil gedurende deze feestdagen!

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed