Onze Wereld Is Een Omgekeerd Mini-Model Van De Wereld Van Het Oneindige

the-rate-of-ones-spritual-development-depends-on-ones-effortsIn het Nieuws (van Physorg):Wetenschappers maken een model van woorden als in elkaar grijpende kwantum toestanden in onze hersenen.” Onderzoek heeft aangetoond dat woorden in ons geheugen niet zijn opgeslagen als afzonderlijke objecten, maar als delen van een netwerk van gerelateerde woorden. Onderzoekers hebben een model gemaakt van het menselijke mentale lexicon, waarin woorden niet van elkaar kunnen worden losgemaakt. Dit kan een verklaring vormen voor het feit dat woorden zoveel associaties hebben, een eigenschap die onze communicatie bevordert.

Om deze verbindingen te begrijpen, stelden wetenschappers zich een kaart van verbindingen tussen woorden samen, die zij het mentale lexicon noemden, en dit laat zien hoe woorden in een woordenlijst via andere woorden met elkaar verbonden zijn. Dit op kwanta gebaseerde model behandelt woorden niet als afzonderlijke objecten..

Een vraag die ik ontving met betrekking tot dit nieuwsbericht: Maar er zijn ook wetenschappers die spreken over “lagen van het geheugen”, waarin afzonderlijk stukjes informatie worden opgeborgen. Dus welke theorie klopt nu?

Mijn Antwoord: Elk deeltje van het heelal is gelijk aan het hele heelal en is een miniatuur spiegelbeeld ervan. Het enige wat er in de schepping bestaat, is de Wereld van het Oneindige, en deze is onderverdeeld in delen die het waarnemen. Deze delen zijn identiek aan het collectieve geheel, net zoals in een holografisch beeld.

Ofschoon het voor ons gemakkelijker is om in termen van geheugencellen te spreken, is het zo dat welk fenomeen dan ook altijd een mini-model is van de enige schepping – de Wereld van het Oneindige. Het enige aspect waarin zich dit mini-model ervan onderscheidt, is zijn oneindigheid: het is een gedefinieerd, vast verlangen om lief te hebben en te geven. Zo zijn de trappen van afdaling gevormd, vanaf de Wereld van het Oneindige, tot helemaal beneden in onze wereld.

In onze wereld zet deze afdaling zich voort. Maar daar vindt deze niet meer plaats in gelijkenis met de eigenschap van liefde en geven, maar in verschillende graden van het verlangen “te ontvangen omwille van zichzelf”.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Nieuwe Wetenschappelijke Ontdekking: Het Universum Is Een Gigantische Hologram

Engels:
Laitman.com Post: Preface to the Science of Kabbalah. Items 6 – 9
Wondrous Wisdom: “Eight Beginning Lessons in Kabbalah – Lesson 5″
Baal HaSulam Article: “Introduction to the Book of Zohar”, Item 2
icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 5: Introduction to the Four Phases of Direct Light [25:04m]: | Download

One Comment

  1. […] In Tegenstelling Tot Wetenschap Of Godsdienst, Geeft Kabbalah Je Een Hele Nieuwe Waarneming Laitman.nl Artikel: Onze Wereld Is Een Omgekeerd Mini-Model Van De Wereld Van Het Oneindige Laitman.nl Artikel: Bruce Lipton “We Zijn Eén […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed