Maakt $100 Miljard Ons Onderwijssysteem Beter?

rav-son-and-daughterIn het Nieuws (uit The New York Times): Onze Ergste Nationale Schandvlek“. Onderwijs moet onze eerste prioriteit worden. Daarom vormt het nieuwe financiële stimuleringspakket een mijlpaal, omdat het meer dan $100 miljard aan onderwijs toezegt. De minister van Onderwijs, Arne Duncan zegt hierover: “Wij moeten op weg naar een nieuwe economie beginnen met het onderwijs, dat is de enige manier om deze op lange termijn te bereiken”.

Mijn Commentaar: Het zou echt jammer zijn als dit bedrag geen verbetering zou brengen. En de kans bestaat dat dat niet het geval zal zijn, want om een nieuw onderwijssysteem te scheppen, moeten we aan elke leerling de juiste omgeving geven, een die hem nieuwe altruïstische waarden bijbrengt (zie het artikel “De Vrijheid“). Met andere woorden, de scholen moeten de hele dag les geven, zodat de kinderen pas ’s avonds naar huis gaan om met hun ouders samen te zijn en om te slapen. Daarnaast moet de interactie tussen de kinderen volgens een nieuw integraal programma georganiseerd worden, dat hen zal leren hoe zij zich met de gemeenschap moeten verbinden, en hoe zij met elk lid van deze gemeenschap rekening moeten houden.

Het hierboven genoemde geld, wordt echter besteed aan het soort onderwijs dat kinderen tot specialisten op allerlei gebieden maakt, terwijl het echte probleem is: hoe een kind tot Mens op te voeden.

(Op bovenstaande foto sta ik samen met mijn zoon en mijn dochter. Beiden zijn opgevoed in een Kabbalistisch onderwijssysteem en hebben nu een succesvolle loopbaan in Kabbalah.)

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Schools Should Teach Children How to Become Human Beings
Laitman.com Post: Education Is the Only Thing That Can Change the World
Kabbalah Today Article: Spiritual Education
Kabbalah Today Article: The American Education System: “F” is for Failing
Kabbalah for Children
Baal HaSulam Paper: “The Nation”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed