Leef Je Leven Zoals Gewoonlijk En Studeer Kabbalah

Spiritual Food Is the Light That Fills One's SoulVragen die ik ontving betreffende fysieke voorschriften en Kabbalah:

Vraag: Ik studeer via het internet en ik heb een seculiere overtuiging, maar het is me niet duidelijk wat ik moet doen met de geboden (zoals Kashrut, Tefillin, Tzitzit, Kippah, gebeden, en dergelijke). Zelfs na het beluisteren van uw lessen over religies, is het me niet helder: is het pad van persoonlijke correctie voldoende of is het nodig om ook de geboden op te volgen?

Mijn Antwoord: Kabbalah moedigt iedereen aan om te blijven zoals hij is. Alleen de Hoogste Kracht kan een persoon corrigeren; daarom hoeft iemand niets anders te doen dan te studeren (dat houdt ook in: in de groep, de boeken, verspreiding, Maaser, en voor een man heeft het de voorkeur dat hij is getrouwd). Alle correcties in je innerlijk zullen door het Hoogste Licht worden gedaan (Ohr Makif).

Vraag: Zou iemand de geboden moeten opvolgen of enkel studeren? En hoe komen mensen tot het punt van complete nullificatie van hun egoïsme en het bereiken van liefde?

Mijn Antwoord: Leef als tevoren en studeer Kabbalah, Het Licht zal je begeleiden naar je veranderingen.

Vraag: Zou een getrouwde vrouw die de Kabbalah bestudeert de fysieke geboden moeten opvolgen? En zo ja, welke? En wat is de spirituele wortel van een familaire rituele puurheid?

Mijn Antwoord: De bedoeling van alle fysieke geboden is het aanbrengen van structuur in iemands bestaan maar niet ter correctie van de Ziel. Wij op Bnei Baruch houden ons aan de geboden vanuit onze traditie en culturele erfenis. Kabbalah verplicht niemand om fysieke handelingen uit te voeren.

Vraag: Zijn de geboden die ons zijn opgedragen, dan niet bedoeld om ons te adviseren hoe we correcte vaten kunnen bouwen, passend voor de spirituele wortels? Dus als we ervaren worden in het opbouwen van de juiste intentie, dat we het creëren van het juiste vat naderen zodat het Licht zal vullen?

Mijn Antwoord: Zeker, je hebt gelijk. Alle 613 geboden zijn de correctie van de 613 verlangens van de Ziel door middel van 613 Lichten die schijnen en hen corrigeren gedurende de studie van de Kabbalah.

Vraag: Als iemand in een gemeenschap leeft waar de uiterlijke uitvoering van Mitzvot en Halakah de norm is, is iemand dan niet verplicht om in dit sociale decor te participeren? Misschien dat iemand innerlijk wel “seculier” blijft, of zich constant de validiteit van de intenties afvraagt omdat hij de Schepper (Ribono Shel Olam) wil kennen, niet alleen geloven. Kunnen we innerlijk verbonden zijn met de Wereldkli, studeren bij ARI ONLINE, deel uitmaken van een groep, en toch uiterlijk orthodox leven?

Mijn Antwoord: Natuurlijk, en dit is wat de Torah van je vraagt; terwijl je de externe rituelen volgt, de innerlijke, ware opvolging toe te voegen. Of met andere woorden; door de ware Torah toe te voegen aan de eenvoudige Torah. Kabbalah verwijst naar Torat Emet – de ware Torah, en ook Pnimiut HaTorah– de innerlijke Torah.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Het Verschil Tussen Spirituele Correctie En Het Naleven Van Rituele Voorschriften
Laitman.com Post: Kabbalah Teaches Love and Bestowal, and Nothing Else
Laitman.com Post: Everyone’s Place Is in Union With the Creator, and You Don’t Have to Follow Religious Observances to Get There
Free online Kabbalah course
icon for podpress  A Kabbalist, a Scientist and a Religious Person [5:24m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed