Kabbalah Is Geen Manier Om Snel Rijk Te Worden

Annunaki and Kabbalah Have Nothing in CommonEen vraag die ik ontving: In een van de lessen werd er u een directe vraag gesteld: “Zal Kabbalah studie iemands financiële situatie verbeteren?”. U antwoordde, “Nee”. Ik wachtte nog op een uitleg, net zoals het geen nut heeft te wachten op een wonder dat overnacht geschiedt, zoals mensen verwachten van amuletten en heilige watertjes. Ik dacht dat u zou praten over een eenvoudig principe dat iedereen kan begrijpen zoals “Iedereen moet geven naar gelang zijn mogelijkheden en ontvangen naar gelang zijn behoeften”.

Uiteindelijk voorziet Kabbalah toch mensen die naar spiritualiteit zoeken in hun materiële behoefte, maar daar bovenop geeft het hen een manier om de poorten te openen naar de spirituele werelden. In plaats daarvan, kapte u het hele onderwerp af en zei, “Nee”. Waarom?

Mijn Antwoord: Je hebt gelijk: natuurlijk zal een persoon die aan zijn eigen correctie werkt zichzelf en de gehele mensheid laten omslaan op de schaal van verdienste en aan het niveau waar hij boven zijn egoïsme uitstijgt, hij voelt dan het Licht en de Overvloed in zijn hele bestaan.

Toch wil ik hier onderstrepen dat Kabbalah de methode is om de Schepper te onthullen aan de mensheid in deze wereld, en geen methode om rijk te worden, genezen te worden, de toekomst te voorspellen, bezweringen te doen of allerlei andere toepassingen die de mensen het toekennen. Daarom vertel ik aan beginners meteen dat Kabbalah je geen enkele materieel voordeel zal opleveren. En dit is waar. Het is zo omdat een persoon eerst het gevoel moet bereiken dat hij dit nodig heeft, en dan zal de Kabbalah – de onthulling van de Schepper – voor hem zijn.

Het is geen methode om rijk te worden, iemands dierlijke lichaam te genezen en zo voort. Als een persoon oprecht aspireert de schepper te onthullen, dan zal het Hoogste Licht hem beïnvloeden en ook veranderingen in dit leven aan het licht brengen.

Desalniettemin, soms manifesteert zich dit zoals beschreven in het vers “Hij is de rechtschapene en ongelukkige”. Eigenlijk betekent dit niet dat de rechtschapene ongelukkig is, maar naar onze maatstaven is hij niet gelukkig of rijk. Dit is omdat we allen onderling verbonden zijn en om deze reden een persoon die rechtschapen is, soms voor de hele wereld lijdt.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: A Wealthy Person Is One With a Wealth of Knowledge of the Creator
Laitman.com Post: Improve the Quality of Your Life
Lesson from Introductory Course to Kabbalah
Shamati #34: “The Profit of a Land”
Baal HaSulam Article: “Concealment and Disclosure of the Face of the Creator”

icon for podpress  The Need for Purpose [04:30m]: | Download 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed