Is Kunstmatig Leven Een Scheppingsdaad?

All the People In the World Are Sick With the Same IllnessNews Verslag (van NewScientist):Kunstmatige Molecule evolueert in een laboratorium“. Een nieuwe molecule die de essentiële functie van het leven uitvoert – zelfvermeerdering – kan een licht werpen op de oorsprong van alle leven. Alsof dat niet genoeg is, de in het laboratorium geboren ribonucleic zuurstreng (RNA) ontwikkelt zich in een testtube zelfs sneller. Gerald Joyce, een biochemist aan het Scripps Onderzoeksinstituut in La Jolla in Californie, hoopt de molecule van het team te kunnen bezielen met alle fundamentele eigenschappen van leven: zelfvermeerdering, ontwikkeling en functie. Joyces team creëerde de molecule van uit het niets.

Mijn Commentaar: De Scheppingsdaad is een handeling van “iets dat uit niets voortkomt”. Toch is dit niet hetzelfde als we kant en klare ingrediënten nemen, ermee knoeien en dan uitkomen op een soort “brouwsel”. Uiteindelijk, als we dat als Scheppingsdaad zien, dan zouden we ook kunnen zeggen dat conceptie een Scheppingsdaad is.

Natuurlijk begrijpen wetenschappers dat zij enkel materie gebruiken, diens wetten en kwaliteiten. Nog steeds hoop ik dat mijn commentaar zal helpen om mensen te behoeden voor de valkuil van denken dat we iets op dezelfde manier kunnen creëren als de Schepper, wiens handeling van Schepping was “Iets te Creëren van Niets” (esh Mi Ain).

Kabbalah onthult het begin van de schepping van de mens: het Licht creëerde een Verlangen uit Niets, uit het niet-bestaan, zodat dit Verlangen naar Hem zou verlangen en genot zou ervaren door vervuld te worden door Hem. De hele Schepping bestaat enkel uit deze twee: Het Licht en het Verlangen. Het licht is de Schepper en het Verlangen is de Creatie. Al de veranderingen komen alleen in het Verlangen voor, het verandert van tegengesteld zijn aan het Licht naar gelijkheid met het Licht. Alle Werelden en alles dat deze bewoont, inclusief wij, zijn delen van dit Verlangen.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Het Enige Punt Van Vrijheid Is Jouw Reactie Op De Schepper
Laitman.com Post: Light Is Everything That’s Received In the Kli
“Introduction to the Book of Zohar,” Items 1-5
“Introduction to the Book of Zohar,” Items 6-12 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed