Inquisitie In De 21e Eeuw?

relativeIn het Nieuws (van AFP):Afghaanse redacteur gearresteerd voor godslastering“. Een Afghaanse nieuws redacteur is gearresteerd voor het publiceren van een krantenartikel waarin verworpen wordt dat godsdiensten, inclusief de Islam, aan de mensen werden overgeleverd door goddelijke openbaring. Wanneer hij volgens de Afghaanse wet schuldig wordt bevonden staat hem een straf te wachten die kan variëren van een reprimande tot de doodstraf.

Mijn Commentaar: Alle religies zijn even intolerant tegenover iedereen die hen verwerpt. Tenslotte is een religie gebaseerd op verhalen en interpretaties omtrent dingen die gewone mensen nooit hebben gezien maar wel moeten geloven. En het geloof is niet echt in God maar in de mensen die over Hem vertellen, in de manier waarop zij Hem beschrijven en de conclusies die zij trekken. Zo zijn alle religies naar buiten getreden. Daarom, wanneer wij religie tot autoriteit verheffen, komen we uit bij wetten zoals die in Afghanistan overal uitgeoefend worden.

Religies zouden graag hun wil hebben gedicteerd aan de maatschappij voor altijd, en de enige reden dat dit stagneerde was dat het egoïsme zich ontwikkelde en dat het publiek een nieuwe, wetenschappelijke opleiding kreeg. Als gevolg daarvan zijn nu de religies en hun regels er om de wetten van staat en gemeenschap aan te vullen.

Daarom zijn de religies zo bang voor de Kabbalah – omdat de Kabbalah de Schepper onthult aan de mensen en geen ruimte laat voor religieuze speculatie omtrent een goddelijke beloning en straf voor de daden van de mensen, wat is gedaan om mensen te intimideren en ze dingen af te dwingen.

Echter, religies zijn nog steeds aan de macht op sommige plekken in de wereld, en dáár kunnen wij de ware essentie van religie zien.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Waarom Religie Tegen Kabbalah Is
Laitman.nl Artikel: De Tegenstelling Tussen Religie En Kabbalah: Handeling Versus Intentie

Engelstalig:
Baal HaSulam Article: “The Essence of Religion and Its Purpose”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed