In De Spirituele Wereld, Worden Vrouwen Niet Gedragen Door Mannen

goodDrie vragen die ik ontvangen heb over de spirituele ontwikkeling van de vrouw:

Vraag: Kunnen de mannen van Bnei Baruch, die boven deze wereld uit zijn gestegen een vrouw over de Machsom heen “dragen” als ze er klaar voor is? Of moeten de vrouwen een bepaald aantal gecorrigeerde mannenzielen afwachten, en als dit zo is, wat is dit aantal dan?

Mijn Antwoord: Misschien bestaan er in onze wereld mannen die vrouwen dragen, maar zoiets bestaat niet in de spirituele wereld! Als een vrouw er klaar voor is, neemt ze de kracht op van de mannengroep en neemt ze deel aan het overgaan van de Machsom, samen met de rest.

Vraag: Hoe belangrijk is het voor een vrouw om in een groep te studeren? Mijn egoïsme laat het niet toe dat ik me over mijn antipathie voor enkele groepsleden in mijn stad heen zet. Is het mogelijk om spiritueel te groeien in een groep mensen die mij zo wereldvreemd zijn, dat ik me erdoor afgestoten voel?

Mijn Antwoord: Er bestaat niet zoiets als een vrouwengroep. Een vrouw en de groep zijn niet met elkaar verenigbaar.

Vraag: Als mijn essentie als vrouw eruit bestaat dat ik een gebrek aanlever, zou het ontwikkelen van de eigenschap van schenking (in plaats van het verlangen om te ontvangen) mij niet gelijk maken als een man? En aan wie zullen dan de mannen kunnen geven?

Mijn Antwoord: Binnenin ons allemaal is er een mannelijk en een vrouwelijk deel: de Kli (onze verlangens) en het Licht (onze intentie om te schenken). Je moet op zoek gaan naar de juiste combinatie van deze twee.

Verwante Materialen:
De Vrouw & Kabbalah

Engelstalig:
Laitman.com Post: The Machsom Can Be Crossed Individually and As a Group
Laitman.com Post: Men, Women, and the Soul’s Correction

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: In De Spirituele Wereld, Worden Vrouwen Niet Gedragen Door Mannen Laitman.com Post: Men, Women, and the Soul’s Correction Kabbalah Today Article: The War of the […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed