Iedereen Mag Kabbalah Studeren

anyoneEen vraag die ik ontving: Wanneer ik mensen naar hun mening over u vraag, zeggen sommigen dat u een bedrieger bent omdat alleen getrouwde Joodse mannen boven de 40 Kabbalah mogen studeren. Ze zeggen dat iemand die Kabbalah onderwijst aan vrouwen, jongeren en niet-joden, een bedrieger is, een leek, en onwetend. Uw commentaar alstublieft!

Mijn Commentaar: Mijn kennis van Kabbalah kan op de proef worden gesteld, al betwijfel ik of daar iemand voor gekwalificeerd is. Mijn dagelijkse lessen geven het niveau aan van mijn onderwijs. Daarnaast weet iedereen dat ik een leerling van Rabash was.

Wat betreft het verbod op het onderwijzen van Kabbalah, zoals het verbod het te leren aan mensen onder de 40, aan vrouwen, aan niet-joden enzovoort, zie daarvoor de commentaren hierover van Kabbalisten. Maak je geen zorgen over wat mensen over mij zeggen; volg mijn voorbeeld maar. Wat zij zeggen komt voort uit hun huidige niveau. Geeft hen de tijd om op te groeien.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Ieder Die Naar De Schepper Streeft, Kan Israël Worden
Laitman.com Post: The Third Temple – In Stone or In the Heart?
Wondrous Wisdom: “Studying Kabbalah”
Baal HaSulam: “The Creator’s Concealment and Revelation”
icon for podpress  Rabash: The Last Great Kabbalist [3:28m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed