Hoe Kunnen We De Kwetsbare Nieuwe Generatie Helpen

Is Correction Possible without a Man?Nieuwsbericht (van ITN): “Voor jonge volwassen heeft het leven geen zin“. Een onderzoek door het Prince Fonds onder 16 tot 20 jarigen wees uit dat een op de tien jongeren gelooft dat het leven niet waard is geleefd te worden, of zinloos is. De enquête onder meer dan 2.000 jongeren toonde aan dat meer dan een kwart van hen zich depressief voelt. Bijna de helft zei dat ze regelmatig last van spanningen hebben en velen hadden niets om naar uit te kijken. Het fonds, dat is gericht op de hulp aan kwetsbare jongeren, meldt dat haar studie een in toenemende mate kwetsbare generatie liet zien.

Mijn Commentaar: Inderdaad, dit is waar. We moeten de toestand van deze generatie echter niet als feit beschouwen, maar als het resultaat van groeiend egoïsme. Daaruit volgt dat dit enorme egoïsme ons zal dwingen vervulling ervoor te vinden die dat egoïsme recht doet, want anders, wanneer het leeg blijft, zal het ons gewoon niet “met rust laten”.

Alleen de onthulling van het doel van alles wat er bestaat: het doel waarvoor het egoïsme zo groeit en de reden waarom het zo vreselijk is geworden, en daarbij de onthulling van de wijze waarop wij dit doel kunnen bereiken – alleen dat zal ons kunnen troosten en ons vervullen. Die vervulling zal ons de kracht geven om te leven, om dit egoïsme te corrigeren, en om tot bloei te komen door het gebruik ervan ten bate van anderen in het wereldwijde systeem van de mensheid.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Scholen Moeten Kinderen Leren Hoe Ze Mensen Worden
Laitman.com Post: How to Fulfill Teenage Emptiness
Kabbalah Today Article: What’s Happening to Our Youth?
From Chaos to Harmony: Chapter 2: “The Boundaries of Joy. Fooling the Desire to Enjoy

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed