Hij Die Zijn Gewicht Legt In De Schaal Van Verdienste, Beweegt De Hele Wereld

swayTwee vragen die ik ontvangen heb over welke voorwaarden noodzakelijk zijn voor iemands spirituele vooruitgang:

Vraag: Ik ben 18 jaar oud. Ik woon in Brazilië, ver verwijderd van alle groepen, dus ik studeer online, en mijn enige contact met de groep is via het Internet. Sinds mijn punt in het hart ontwaakt is, hou ik me aan het pad, zoveel als ik kan, maar soms voel ik me hier alleen, aangezien ik niet in staat ben om naar een Congres te gaan of onderdeel uit te maken van een fysieke groep. Wat is uw advies: is het voor mij genoeg om met anderen verbonden te blijven via het Internet? Wat kan ik nog meer doen om mijn correctie te versnellen?

Mijn Antwoord: Virtueel verbonden blijven is voldoende om vooruit te gaan. De lessen kijken, een virtuele connectie behouden met de hele wereldwijde groep van studenten en deelnemen aan verspreiding van Kabbalah zijn voldoende om de Schepper te openbaren!

Vraag: Naar mijn inziens lijkt het dat sommige mensen in condities leven (sociaal, financieel, fysiek, mentaal etc.) die simpelweg er niet toe bijbrengen om de spiritualiteit binnen te treden, ook al hebben ze een punt in het hart en ook al willen ze misschien Kabbalah bestuderen. Kunnen zij Machsom overgaan?

Mijn Antwoord: Als een persoon de kennis heeft ontvangen over deze mogelijkheid, dan betekent het dat de Schepper hem wilsvrijheid gegeven heeft, en daarna hangt alles van de persoon af. Elke Reshimo die in een persoon verschijnt, bevat alle data over zijn innerlijke en uiterlijke Kli, dit wil zeggen over hem en zijn omgeving. Dit geeft hem het gevoel dat er “hij” is en “de wereld”, inclusief alles wat noodzakelijk is voor zijn vooruitgang en vrije keus, inclusief d groep, zij het virtueel of fysiek. Dit is waarom er staat geschreven: “Een persoon dient altijd te zeggen: ‘De wereld werd voor mij geschapen’ – voor hem om zijn Reshimo op elk willekeurig moment te verwezenlijken. Als iemand zijn gewicht in de schaal van verdienste legt, beweegt hij de hele wereld naar de schaal van verdienste. En als iemand zijn gewicht in de schaal van het kwaad legt, beweegt hij de hele wereld naar de schaal van het kwaad.”

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Hoe Verbinden We De Punten In Onze Harten?
Laitman.com Post: Regardless of the Internet, The Real Connection Happens “Soul to Soul”
Kabbalah Today Article: Are You Connected?
“The Purpose of Creation”
Kabbalah, Science and the Meaning of Life – “Part IV Realizing the Spiritual Gene”
icon for podpress  Equivalence of Form [25:10m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed