Het Verhaal Van Jozef Leert Ons Over Haat En Broederlijke Liefde

Mutual Guarantee in a Virtual GroupEen vraag die ik ontvangen heb: Wat is het lied dat we na elk Yeshivat Haverim (Bijeenkomst van Vrienden) zingen, genoemd “Hineh Ma Tov“? Het is erg diep en erg bijzonder. Waar gaat het over en wat is zijn Kabbalistische betekenis en geschiedenis?

Mijn Antwoord: Toen Jozef’s broers, die hem haatten, hem in Egypte verkochten, werd hij Farao’s plaatsvervanger. Toen de broers er gingen om voedsel te kopen, herkenden ze Jozef niet en hij stuurde de Egyptenaren achter ze aan, waarbij hij ze dwong om berouw te tonen voor alles wat ze hem aan hadden gedaan. Toen dit gebeurde, openbaarde hij zichzelf aan ze, en ze aten samen, in vreugde en liefde, waarna ze dit lied zongen. De woorden zijn als volgt: “Hineh Ma Tov Ve Ma Naim, Shevet Achim Gam Yahad” – “Hoe prachtig en fijn is het om samen als broers te zitten”.

En met ons is hetzelfde: eerst haten we elkaar, maar dan komen we dichterbij elkaar en worden we broers!

Verwante Materialen (Engels):
Laitaman.com: Music to Perceive with the Soul
Article: “The Need for Love of Friends”
Kabbalah Music

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed