Het Doel Van Verspreiding Van Kabbalah Gedurende De Globale Crisis

authorEen vraag die ik ontvangen heb: De duizelingwekkende meerderheid van mensen herkent niet de “kwaliteit” van de huidige crisis en de reden erachter – dat ons egoïsme al onze verbindingen afbreekt en verstoort, en dat de enige manier om te overleven is door de eigenschap van “liefde voor de naaste” te verwerven. Bovendien beseffen de mensen niet dat ze de hulp van de Schepper, Ohr Makif, hier voor nodig hebben. Ze beseffen dit niet omdat ze geschapen werden op het levenloze niveau, Domem, en misschien zullen ze nooit in staat zijn om het te beseffen, en dat dit ook niet hoeft.

Wat is dus het nut van de verspreiding van Kabbalah? Als de elite doof is, omdat ze gevangen zitten in de vicieuze cirkel van hun woekerende belangens, en de massa is doof wegens hun lage niveau van ontwikkeling, aan wie verspreiden we het dan en waarom?

Mijn Antwoord: We verspreiden de wetenschap over hoe elke persoon zichzelf kan corrigeren. En elke persoon zal de wetenschap volgens het bereik van zijn vrije wil toepassen. De vrije wil verschijnt als gevolg van de ontwikkeling van zijn verlangen (het hart) en zijn verstand, door middel van het lijden en erkenning.

Door deze wetenschap toe te passen, zal elke persoon zijn pad van correctie makkelijker maken, waardoor hij het verschuift van de natuurlijke evolutie (onder de invloed van de slagen van de Natuur, de wijze waarop alle evolutie plaats vindt), naar evolutie die tot stand komt door middel van iemands streven naar het doel, naar eigenschap van schenking en liefde voor iedereen. De wereldwijde crisis is een signaal dat dit nodig is.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Oplossing Voor De Wereld Crisis Kan Niet Gevonden Worden Zonder Kabbalah
Laitman.nl Artikel: Het Actieve Deel Van De Mensheid Moet Zich Verenigen

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed