Het Doel Van De Crisis Is Ons Tot Volmaaktheid Te Brengen

Unattainability in the Mind of a KabbalistEen vraag die ik ontvangen heb: Ik heb u horen zeggen dat het doel van de crisis is, om de hele mensheid naar één niveau te brengen, waar iedereen het nodige ontvangt en de rest investeert in de samenleving (net zoals de cellen in een lichaam doen). Mijn vraag is: wat is er zo bijzonder aan een dergelijke verbinding tussen de mensen? Waarom wil de Schepper dat wij dat bereiken?

Mijn Antwoord: Omdat we dan, in plaats van doelloos lege en denkbeeldige geneugten van deze wereld na te jagen, bewust slechts zoveel zullen ontvangen als we nodig hebben voor ons fysieke bestaan. En ons hele bestaan zal louter omwille van anderen zijn. Door dit principe toe te passen, zullen we gelijkvormig worden aan de Schepper en ons daardoor voelen zoals Hij zich voelt – eeuwig en volmaakt. Dat is het bijzondere van dat soort bestaan!

Met “het nodige” bedoel ik de soort vervulling, waardoor ik niets anders wil. Bovendien zou ik mijzelf ook hiervan graag willen bevrijden, maar dat kan niet, omdat ik geschapen ben om te consumeren. Het doel is om een staat te verwerven, waarin iemands hele vervulling niet uit het ontvangen, maar uit het schenken komt.

Dan neemt hij het leven van heel de schepping waar – het eeuwige organisme van de ene ziel van Adam. Door de verbinding tussen de mensen die dan verschijnt, neemt iemand méér waar dan deze verbinding: hij voelt dan een nieuwe eigenschap – het Hoogste Licht dat hem geschapen heeft, de Schepper. Die staat vormt het doel van de schepping. Zij is volmaakt, en daarom wil de Schepper dat wij haar verwerven.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Creator Is the Corrected You
Laitman.com Post: Preface to the Science of Kabbalah. Items 3-5
Kabbalah Today Article: The Financial Crisis: Diagnosis and Cure 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed