Het Alledaagse Leven Geeft Ons Kansen Om Spiritueel Te Stijgen

You Don't Get Speeding Tickets In SpiritualityTwee vragen die ik ontvangen heb over de rol van Kabbalah in het dagelijkse leven:

Vraag: Ik studeer intensief Kabbalah en ik was bij het 2009 Congres. Des te meer ik Kabbalah begin te begrijpen, des te meer wil ik me wegtrekken uit een egoïstische samenleving. Is dit niet egoïstisch van mij?

Mijn Antwoord: We moeten in deze wereld leven en het helpen verbeteren door onze deelname eraan. Je moet de invloed van de wereld eerder als hulp zien, dan een obstakel: “het is hulp tegen je”. Deze obstakels zijn eigenlijk voortdurende toevoegingen aan je verlangen (Aviut), en door ze te overwinnen zullen je naar de Schepper toe stijgen. Zonder hen, zou je beroofd zijn van de kans om te stijgen.

Vraag: Hoe kan ik Kabbalah in mijn dagelijks leven opnemen? Ik vind dat de omgeving me echt beïnvloedt. Betekent het feit dat ik Kabbalah studeer, dat ik al mijn andere interesses moet vergeten?

Mijn Antwoord: Zonder jezelf te dwingen, plaats jezelf onder de invloed van de groep en de studie. Begin deel te nemen aan verspreiding van Kabbalah en het onderwijzen van anderen, en dan zal je geleidelijk verder afraken bij je andere “interesses”. Later zullen andere obstakels opduiken, en zal je hetzelfde geneesmiddel op moeten toepassen, totdat je de staat van volledige vereniging met anderen bereikt en het gevoel van de Hoogste Kracht dat erin besloten ligt.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Waarom Zijn We Hier?
Laitman.com Post: A True Desire Is Always Answered by the Light
Laitman.com Post: Study, Work and Dissemination
The Rabash: Shlavey HaSulam (Steps of the Ladder) – “The Importance of the Association”
icon for podpress  Soul, Screen and Delight [1:23m]: | Download
icon for podpress  Consciousness [4:00m]: | Download

2 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Het Alledaagse Leven Geeft Ons Kansen Om Spiritueel Te Stijgen Laitman.nl Artikel: De Crisis Zal Iedereen Schoon Wassen Laitman.com Post: The Crisis Is One Way to […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Het Alledaagse Leven Geeft Ons Kansen Om Spiritueel Te Stijgen Laitman.nl Artikel: Hoe Organiseert een Kabbalist Zijn Dag?  Kabbalah [4:31m]: […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed