Globalisering Is De Onverwachte Kracht Van Ontwikkeling

forceHet volgende citaat wordt toegeschreven aan de Schotse professor in de geschiedenis, Alexander Tyler, die in 1787 de ontwikkeling van de VS als volgt voorzag (uit Financial Sense):

Een democratie is altijd tijdelijk van aard; zij kan simpelweg niet bestaan als een permanente vorm van bestuur. Een democratie zal blijven bestaan totdat de stemgerechtigden erachter komen dat ze zichzelf met hun stem gulle giften kunnen toebedelen uit de openbare schatkist. Vanaf dat moment, stemt de meerderheid altijd op de kandidaten die de meeste voordelen uit de openbare schatkist beloven, met het resultaat dat elke democratie uiteindelijk ineen zal storten wegens het onverantwoordelijke fiscale beleid, wat altijd gevolgd wordt door een dictatuur.

De gemiddelde leeftijd van de grootste beschavingen in de wereld, vanaf het begin van de geschiedenis, was ongeveer 200 jaar. Gedurende die 200 jaar, ontwikkelden deze naties zich altijd volgens deze volgorde:

– Van onvrijheid naar spiritueel geloof;
– Van spiritueel geloof naar grote moed;
– Van moed naar vrijheid;
– Van vrijheid naar overvloed;
– Van overvloed naar zelfgenoegzaamheid;
– Van zelfgenoegzaamheid naar apathie;
– Van apathie naar afhankelijkheid;
– Van afhankelijkheid terug naar onvrijheid.

Mijn Commentaar: Professor Tyler had gelijk wat betreft het proces, maar niet wat betreft de uitkomst. Hij heeft de globalisering niet voorzien – de complete onderlinge verbondenheid van de mensheid. De noodzaak om in een onderling verbonden systeem te overleven is precies wat we nodig hebben, het zal de mensheid aansporen om een manier te zoeken om het individuele egoïsme van iedere persoon om te buigen. En als we op zoek gaan naar een methode om het egoïsme te corrigeren, zullen we erachter komen dat Kabbalah de enige geschikte methode is.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Hoe De Globale Crisis Te Overwinnen 
Laitman.nl Artikel: De Financiële Crisis Is Voor Ons Eigen Bestwil
Kabbalah Today Article: Globalization 101
Lesson on Article: “Attaining the Unity of the Universe”
Lesson from New York Congress 2007 on Article: “One Law”

icon for podpress  The New Planetary Consciousness [13:40m]: | Download

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed