Ecologie En Economie Moeten Samen Gaan

pointNieuwsrapportage (van BBC):Maffia krijgt een boost door de kredietcrisis“. De Italiaanse maffia, de landelijk georganiseerde misdaad, maakt winst door de wereldwijd dalende economie…. de maffia heeft een gecombineerde omzet van 130 miljard euro.

Mijn Commentaar: Terwijl de regeringen en banken angstig zijn om leningen aan te gaan is de maffia dit niet, mensen zijn huiverig voor de maffia en dat geeft hen zekerheid. Toch zal gezien de voorwaarden van verminderd verbruik de economie niet gebaat zijn bij vage leningen en vandaar dat deze manier van lenen uiteindelijk ook zal eindigen.

De oplossing: De gehele economie zou gereconstrueerd moeten worden vanuit een consumptiegerichte economie naar een ecologisch correcte economie – een economie van verstandig gebruik.

De woorden economie en ecologie komen beiden van het Griekse woord “Ecos”, hetgeen huishouden betekent. Met andere woorden, ecologie is de wetenschap over het arrangeren van het huishouden op de planeet aarde, en economie brengt de regels voort die in dit huishouden functioneel zouden moeten zijn. Vandaar dat we ecologie en economie niet apart mogen zien.

Economie en Ecologie hebben beiden hun eigen natuurlijke wetten. Als we een kunstmatige economie bouwen, een die is gebaseerd op onze eigen bedachte regels in plaats van de regels die zijn ingebed in de natuur, dan brengen we ons zelf naar een bankroet.

De natuur is een massief, complex, harmonieus vormgegeven levend huishouden. Door er in te rommelen en haar wetten te schenden brengen we een crisis voort. De crisis zal ons verlossen van al onze uitspattingen, inclusief de maffia.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Hoe De Globale Crisis Te Overwinnen
Laitman.nl Artikel: Bespiegelingen Over De Crisis
Kabbalah Today Article: The Changing Nature of Humanity

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed