Door Zich Te Verenigen Zullen Mensen Alles Hebben Wat Ze Willen

Man, Woman and Divinity Between ThemDe meeste mensen willen maar één ding: zich goed voelen. Hun doel is een goed, zorgeloos leven: met een baan, een bankrekening, een sociaal leven en een ziektekostenverzekering. Ze willen een huis hebben met een goede elektriciteits- en watervoorziening, een supermarkt en andere diensten in de buurt. Ze willen dat hun kinderen een goede opvoeding krijgen, en dat alles als gesmeerd gaat. Dit is wat ze willen.

Daarom gebeurt hun correctie door zich met anderen te verenigen, doordat zij horen over de verbinding tussen de mensen op het materiële niveau. Ze zijn van elkaar afgescheiden, en hebben geen andere mogelijkheid om zich te verenigen. Maar in de loop van de tijd zullen ze beginnen te begrijpen dat onderling tot compromissen komen en aan elkaar geven, veel meer oplevert dan dat zij in de eerste instantie hoopten te krijgen.

Naast je bankrekening, ziektekostenverzekering, pensioen, en salarisstrook, bestaat er een hoger niveau van het leven, en het kan door iedereen gevoeld worden! Als iemand de Hoogste Kracht van de Natuur voelt, en de stroom van het eeuwige leven, zal alles wat hem overkwam vóórdat hij deze wereld binnentrad, alles wat er tijdens dit leven gebeurt, en alles wat erná zal gebeuren, samenvloeien tot één werkelijkheid. Hij onthult dan het verborgen deel van het universum en de beide delen worden verenigd.

Mensen zullen beginnen te begrijpen dat dit het gevolg is van hun eenheid, omdat ze juist uit de vereniging een kleine straal van het Licht zullen ontvangen. Maar dit gebeurt pas in een volgend stadium. Voorlopig houden we ons alleen bezig met de eenheid, die noodzakelijk is om goed te kunnen leven op het eenvoudige, stoffelijke niveau. Dat is het – er is niets meer! Wat betekent het om “goed te leven”? Het betekent dat je alles zult hebben wat je wil!

(Uit de les over Baal HaSulam’s artikel “Eén Grondregel” op 08.03.2009)

icon for podpress  Bekijk de Les, “Eén Grondregel” [53:26m]: | Download

icon for podpress  Beluister de Les “Eén Grondregel” [53:26m]:  | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed