De Profeet Amos Over De Oorlog In De Gaza

threatEen vraag die ik ontving: ik hoorde dat de Thora iets over de oorlog zegt die een aantal maanden geleden in Israel woedde, is dat zo? Ook hebt U geschreven dat alle verdere gebeurtenissen in de Thora staan beschreven.

Mijn Antwoord: Er is geen expliciete referentie daarover in de Thora, maar die is er wel als je naar de innerlijke betekenis kijkt. Het is echter onmogelijk om dit levendig te laten zien.
Volgens het boek van de profeet Amos (Amos 1:6):

עמוס א ו כֹּה, אָמַר יְהוָה, עַל-שְׁלֹשָׁה פִּשְׁעֵי עַזָּה, וְעַל-אַרְבָּעָה לֹא אֲשִׁיבֶנּוּ: עַל-הַגְלוֹתָם גָּלוּת שְׁלֵמָה, לְהַסְגִּיר לֶאֱדוֹם. א,ז וְשִׁלַּחְתִּי אֵשׁ, בְּחוֹמַת עַזָּה; וְאָכְלָה, אַרְמְנֹתֶיהָ. א,ח וְהִכְרַתִּי יוֹשֵׁב מֵאַשְׁדּוֹד, וְתוֹמֵךְ שֵׁבֶט מֵאַשְׁקְלוֹן; וַהֲשִׁיבוֹתִי יָדִי עַל-עֶקְרוֹן, וְאָבְדוּ שְׁאֵרִית פְּלִשְׁתִּים-אָמַר, אֲדֹנָי יְהוִה.

Vertaling: Zo zei de Heer; Gedurende drie transgressies van de Gaza, en gedurende vier, zal ik me niet afkeren van de bestraffing ervoor; omdat zij in gevangenschap de hele gevangenschap hebben weggedragen; om hen af te leveren tot aan Edom. Maar ik zal een vuur aan de muur van Gaza zenden; welk de paleizen zal verslinden; en ik zal de bewoner van Ashdod afsnijden; en hij die de scepter van Ashkelon zwaait; en ik zal mijn hand tegen Ekron wenden; en de overgebleven van de Filistijnen zullen vergaan; zei de Heer onze God.

Ik wil hier afzien van enig commentaar. Iemand moet deze teksten begrijpen maar zal deze teksten begrijpen naar gelang zijn spirituele ontwikkeling.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Israel’s Tragic Gaza Dilemma
Laitman.com Post: How Long Will the Israeli – Palestinian Conflict Last?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed